Fotók

2024.01.04. 13:19

Kijózanító gyalogtúrán léptek át az új évbe

Hetedik alkalommal szervezett kijózanító újévi gyalogtúrát a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület.

Kiss Kálmán

Az enyhe, napsütéses idő csaknem félszáz embert és három kutyát csalogatott elő otthonából, hogy kellemes környezetben töltsék a 2024-es év első délutánját. A hat kilométeres gyalogtúrát Szaka Zsolt, az ipartestület elnöke vezette. 

A túra a Boldog Gizella-templom parkolójából indult a szőlőhegy irányába. A túrázók a Berzsenyi-obeliszknél, a neves költő egykori birtokán megpihentek kicsit és koccintottak egyet az új évre. A kanyargós utakon a Nagy-hegy lábához jutottak, ahol átkeltek a közel négy méter mély Böngén, az egy éve újjáépült „Sóhajok-hídján”. A csapat végül a meredek kaptatón jutott el a Nagypincéhez (Forgách-pince), majd egy kis kerülővel érkeztek meg Marcali egyetlen műemlékké nyilvánított köztéri alkotásához, az 1870 körül épített Mária-oszlophoz, melyet nemrégiben újítottak fel. Szaka Zsolt túravezető elmondta, hogy az idén több gyaloglást is terveznek. A legközelebb a doni emléktúrát tartják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában