Esküvő egy nap alatt?

2024.01.14. 13:55

Minden volt, ami a nagy naphoz kell: esküvői kiállítás várt mindenkit a Dorottya Hotelben

Tizennegyedik alkalommal negyven kiállító kínálta szolgáltatásait és portékáit a Somogyi Esküvő Kiállításon a kaposvári Dorottya Hotelben. A hétvégén várták a a jegyes párokat, akik a szelfigép kölcsönzéstől a menyasszonyi ruháig mindent be tudtak szerezni vagy foglalni. A legfrissebb adatok szerint évről évre egyre többen kötnek házasságot a somogyi vármegyeszékhelyen.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Prima Erzsébet és Vaskó Richárd hét éve alkot egy párt. Idén májusban szeretnének összeházasodni. – Családi házban lakunk és a kertben tarjuk az esküvőt, negyven főt hívtunk meg – mondta el a vőlegény. Hozzátette: a kiállításra elsősorban gyűrűk vásárlása miatt látogattak el. – Spóroltunk már előre, mert az árak csak felfelé mennek és a határ a csillagos ég – mondta el menyasszony. Németh-Zentai Zsuzsanna, az egyik kaposvári virágszalon üzletvezetője elmondta: szeretnék levenni a terhet a menyasszonyok válláról és a meghívótól át a köszönő ajándékig, a virág díszítésig mindent biztosítanak. – Azt tapasztaljuk, hogy a pasztell színek mellett kezd egy fiatalos vonal bejönni, az élénk színek dominálnak – tette hozzá. 

Lovász Márta kaposvári divattervező nem csak a menyasszonyokra, hanem a násznép öltöztetésre is hangsúlyt fektet. – A fekete és a piros továbbra is tilos, a pasztell színek mellett a magenta és a korall dominál, amelyet bézzsel, fehérrel kombinálunk, természetesen elegáns cipőt, táskát, fejdíszt és kalapot is biztosítunk – mondta el Lovász Márta. Kőszeginé Törköly Ágnes, a nagy múltú balatonboglári esküvői szalon tulajdonosa elmondta: a kezdetek óta részt vesznek a kiállításon. Szerinte az esküvői ruhákat tökélyre fejlesztették a tervezők, nagyon széles a paletta a bohém vonaltól a királylányos fazonig. – 2024-ben a krém és a halvány púder színek a divatok, a csipke továbbra is domináns, valamint az áttetsző fazonok hódítanak – tette hozzá. A siófoki Liptay Bidó Anikó aranyműves saját készítésű eljegyzési és jegygyűrűit mutatta be. – Sokan kérik a klasszikus sárga, fényes karikagyűrűt, de a fehér arany ékszerek is népszerűek – tette hozzá. Járfás Rózsa, az egyik kaposvári étterem és panzió tulajdonosa azt tapasztalja, hogy a párok minél később foglalnak, nem ritka, hogy az esküvő előtt egy-két hónappal kérnek időpontot. Hozzátette: mindig a helyszín és a szolgáltatók kiválasztása legyen az első, náluk a leggyakoribbak az 50-60 fős esküvők és okos szervezéssel a párok sokat tudnak spórolni. Berkes Sándor és párja Edit esküvői táncoktatásban nyújtott segítséget, de a kiállításon lehetőség volt szelfigép és csoki szökőkút foglalásra is.

Bagladi Bettina, a kiállítás főszervezője elmondta: negyven kiállító várta a házasulandókat a köszönő ajándékokon át, a menyasszonyi ruhákig mindent be lehetett szerezni. – Ha egy jegyespár ellátogat ide, egy hét alatt kompletten le tudja szervezni esküvőjét – emelte ki a főszervező. Megjegyezte azt is, hogy a nyereményjátékon hétvégi utazást és ruhakölcsönzési kedvezményt is nyerhettek a résztvevők, a jegyespárharcban a fiatalok egy esküvői helyszínért szálltak versenybe. Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: nagy a szolgáltatók felelőssége, nem fér bele nekik egy hiba, amely nem csak a vállalkozásuknak árthatna, hanem a pár esküvői varázsát is elviheti. Megjegyezte: elindítottak tavaly egy olyan programot, amellyel a családok gyarapodását segítenék. A kaposvári önkormányzat adatai szerint 2020-ról 2023-ra 161-el többen kötöttek házasságot a somogyi vármegyeszékhelyen. Azt is közölték, hogy a szolgáltatásokért fizetendő díjak 2022 novembere óta a változatlanok.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában