Támogatás

2024.01.22. 11:45

Ötmilliárd jut balatoni szolgálati lakásokra

Ötmilliárd forintot biztosít idén a Miniszterelnökség a kiemelt balatoni üdülőrégió számára önkormányzati szolgálati lakások kialakítására.

Góz Lilla

Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács társelnöke azt közölte: óriási előrelépést jelent az új szolgálati lakások létesítése, illetve a régiek bővítése a Balaton-régió számára, hiszen évről évre növekvő probléma a közszolgáltatásban dolgozók létszámhiánya, kevés az óvodapedagógus, tanár, közművelődési szakember, egészségügyi és szociális dolgozó. Bóka István megjegyezte, hogy ezen területek jövedelmi viszonyai nem teszik lehetővé a drasztikusan megemelkedett balatoni ingatlanárak megfizetését. A kapott keretből első körben 3 milliárd forintig az üdülőrégió járási székhelyei pályázhatnak februártól. A második körben 1,5 milliárd forintig a régió többi településének önkormányzata pályázhat majd, várhatóan május-júniustól. A támogatási keretből tartalékot is képeznek túligénylés esetére, jelenleg zajlik a kiírásra váró pályázatok pontos feltételrendszerének kidolgozása.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában