Elismerés

2024.01.24. 11:30

Több somogyi közintézmény is minősített díjat kapott

2015, 2018 után 2024-ben is Minősített Közművelődési Intézmény címet nyert a Marcali Művelődési Központ.

Góz Lilla

Fotó: Duzsik Nikolett

Kutor Veronika, a marcali intézmény ügyvezetője elmondta: különböző szegmensekre lehetett pályázni, a marcali művelődési központ kiállítás, rendezvény, tábor eredményes ellátásáért kapta meg az elismerést. Egy egész napos helyszíni szemle mellett többféle dokumentumot bekértek a somogyi központból.

–  Nagyon örülünk, hogy harmadik alkalommal kaphattuk meg a szakmai díjat, amely azt mutatja, hogy tevékenységünket kiemelkedően végezzük és minőségi szolgáltatást nyújtunk – emelte ki Kutor Veronika. Hozzátette: készülnek már a farsangi mulatságra és ezt követően borforraló fesztivált szerveznek.

díj, elismerés, marcali
Fotó: Duzsik Nikolett


A díjat Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár jelenlétében adták át a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen Pannonhalmán. A díjat olyan intézmények kaphatják meg, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a közművelődés területén és a későbbiekben szakmai referencia hellyé válnak. Bereczk Balázs, Marcali alpolgármestere a közösségi oldalon fejezte ki köszönetét az intézmény dolgozói felé. Somogyból a Marcali Művelődési Központ mellett a tabi Zichy Mihály Művelődési Központot, mint ahogy korábban megírtuk, a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárat, és a balatonberényi művelődési házat díjazták. A kaposvári bibliotéka minősített könyvtár címet kaptak, a berényiek színtér kategóriában örülhettek az elismerésnek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában