Videó!

2024.01.11. 18:20

Vidra költözött egy autó motorterébe Fonyódon

Meglepetést okozott az a vidra, mely egy autó motorterébe költözött Fonyódon szerdán.

Egy 7-es főút melletti autószervíznél nézett ki magának egy szokatlan helyet a veszélyeztetett állat – írja bejegyzésében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, melynek őrszolgálata érkezett a helyszínre, hogy segítsen. A befogására tett kísérlet során kiderült, hogy a vidra már rutinos motortér látogató lehet, mert meglepő rutinnal mászott egyik autó motorteréből a másikba, majd pedig egy szemvillanás alatt megtalálta a Balatonhoz vezető utat.

Az európai vidra egész kontinensünkön veszélyeztetett faj, hazánkban a fokozottan védett fajok közé tartozik, természetvédelmi értéke: 250 ezer forint. Téli álmot nem alszik, vackát a vízhez közeli nádasokba, vagy közvetlenül a tópartba ásott kotorékba készíti. Elsősorban éjszaka aktív, de nyugodtabb helyeken akár nappal is találkozhatunk velük. Tápláléka döntően halakból áll, de rákokat, békákat és apró rágcsálókat is fogyaszt.

Fotók: Erdős Sarolta, Mintál Szilvia
Videó: Rinkóczy Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában