Vármegyei időjárás

2024.02.24. 07:59

Eső váltja a szeles időt

Somogy vármegyében pár fokot tovább enyhülhet a már így is jóval az évszakos átlagnál enyhébb idő.

Sonline.hu

Fotó: gpointstudio

Túlnyomórészt erősen felhős, borult égbolt lesz jellemző, csak átmeneti, rövid időszakokra vékonyodhat itt-ott a felhőzet.
Kisebb eső napközben csak elszórtan, időszakosan főként az ország északi felén fordulhat elő. Este, éjjel is számítani lehet helyenként kisebb esőre. Marad a sok felhő. Szombaton eleinte még élénk, majd országszerte, legkésőbb keleten mérséklődő DDNY-i szél fúj. Alapvetően borongós idő lesz a jellemző. A felhőzetből, délelőtt főként északkeleten, délután pedig inkább a Duna vonalától keletre, illetve délen hullik elszórtan eső. Északnyugaton várható a hűvösebb (12 fok), délkeleten pedig 15 fok fölé is (17) emelkedhet a napi maximum hőmérséklet. Az éjszaka első felében, keleten még többfelé esik, míg a Dunántúlon felszakadozik, átmenetileg lecsökken a felhőzet. Hajnalban már keleten sem valószínű említést érdemlő csapadék.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 9,
szombat délután 14,
vasárnap reggel 5 fok körül alakul.

Jelenleg fronthatás nem terheli szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap is erősen felhős, borongós idő várható, elszórtan kisebb esővel. Főként északnyugaton lehet élénk a déli szél. Enyhe időre lehet készülni, különösen a délkeleti határszélen emelkedhet szokatlanul magasra a hőmérséklet (18 fok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában