Megérkezett a hó

2024.02.04. 17:27

Havas kalandra hívták a gyerekeket a kaposvári gyermekházba

Nem mindennapi havas kalandban lehetett része a szombaton az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos kezdet gyermekházába járó gyerekeknek. Több köbméternyi havat hoztak nekik, a hógolyózás mellett hóember építés és szánkózás is várta a kicsiket.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert - Kaposvár

Pingvin Panni megkeresésével kezdődött a havas kaland a kaposvári Biztos kezdet gyermekházban. A gyerekek jutalomként több köbméternyi havat kaptak, amelyet teherautóval szállítottak hozzájuk. Miután felvették ajándékba kapott ponponos sapkájukat, az egyik tábla hóban kezdték el keresni a meglepetéseket. 

Találtunk játékokat és a csokikat, a bonbonokat megettem karamell volt bennük, nekem a legjobban a hógolyózás tetszett, életemben egyszer szánkóztam előtte anyukámmal, örömömben sikítottam. 

– mesélte Stágl Ferdinánd. Bogdán Adriánnak óriási élmény volt, hogy kipróbálhatta az ajándék szánkóval hogyan lehet a havon siklani, ugyanis még sosem volt ilyenben része. Kovács András, a Porsche Hungaria Volkswagen Haszonjárművek üzletágának vezetője elmondta: társaságuk nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást és évek óta kapcsolatban vannak az Ökumenikus Segélyszervezettel, általuk támogatják a rászorulókat és hátrányos helyzetben élő embereket.  

Kaposvárra egy egyedülálló programot hoztunk, hiszen a természet egyre kevesebb alkalommal ajándékoz meg minket hóval, Hógyár partnerünk több köbméternyi havat szállított ide. 

– tette hozzá. 

Sok hátrányos helyzetű gyermek nem teheti meg családjával, hogy elmegy síelni havas környezetbe, így elhoztuk nekik a somogyi vármegyeszékhelyre.

– emelte ki Kovács András. A 2017 óta működő kaposvári Biztos kezdet gyerekház három év alatti gyermeket nevelő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget. 

A testvérek is meghívást kaptak a havas kalandra, aki már nagyon várták, hogy részt vehessenek a programon. 

– mondta el Bacza Barbara, a gyermekház vezetője. Napi rendszerességgel mintegy húsz gyermekkel és a szüleikkel foglalkoznak és az ilyen rendezvények segítenek abban, hogy még jobban összekovácsolják a közösséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában