Kaposvári Campus

2024.02.11. 09:39

Holdingba szervezi agrárcégeit a MATE

Koszorus Rita

Januártól létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Agrárcsoport Kft., amely cégcsoportban egyesíti az intézmény agrárvállalatait két lépcsőben. Az első részben a Nagykunsági Tájtermesztési Kft., a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. érdi, ceglédi, sarródi és keszthelyi telephelyei, valamint a Kaposvári Campus Kft. iregszemcsei telephelye érintett, közölte a MATE. A Kaposvári Campushoz tartozó iregszemcsei telephelyen továbbra is meghatározó tevékenység marad a szántóföldi mezőgazdasági termelésen túl a szántóföldi kultúrák nemesítése, különös tekintettel a csicseriborsó nemesítésre. Nem változott a munkatársak száma az összeolvadást követően, közölte az intézmény lapunk megkeresésére. Az integráció lényege, hogy a termeléssel foglalkozó cégeket egyesítsék, s ezáltal a piaci jelenlétüket erősítsék. 
– E stratégiai lépés elsődleges motivációja az volt, hogy koherensebb, minden jelenlévő ágazatra kiterjedő stratégiát alakítsunk ki, bővítsük portfóliónkat és kihasználjuk a különböző egységeink között meglévő szinergiákat – hangsúlyozta Gyuricza Csaba, a MATE rektora a fúzió kapcsán.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában