Bűz van

2024.02.01. 18:02

Záptojás kering a várdai levegőben, elhúzódott a trágyázás

Napok óta furcsa, záptojásra hasonlító szag terjeng Várdán. A helyiek közül többen a közösségi oldalon hangot adtak ennek, és az önkormányzatot is felkeresték a bűz miatt.

Marosi Gábor

Fotó: Krakenimages.com

Kurucz Gábor a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, az egyik környékbeli mezőgazdasági vállalkozás elkezdte műtrágyázni a termőföldeket, és a vegyszer egyik hatóanyaga bocsátja ki a furcsa illatot.

– Elméletileg 48 órán keresztül lehetett volna csak érezni a szagot akkor, ha egyszerre ki tudták volna szórni a műtrágyát a földekre – mondta Kurucz Gábor. – A munkát azonban több nap alatt sikerült elvégezni a gépeknek, ezért lehet már napok óta érezni a műtrágya egyik hatóanyagát. A terjedésbe a szél is besegített, ami felerősítette, de most már tisztult a levegő és nem lehet annyira érezni, mint napokkal ezelőtt – emelte ki a várdai polgármester. 

Kurucz Gábor hozzátette, türelmet kérnek a várdaiaktól, vélhetően a hét vége felé már teljesen megszűnnek a furcsa illatok, és újra friss lesz a levegő a településen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában