BÖFF fesztivál

2024.03.16. 19:50

A balatoni borok és az ízletes füstölt falatok megtöltötték a Kishegyet

Faszén füstje kavargott a levegőben már délben a Pócz Pincészet előtt felállított sátorban, ahol öt étterem és öt borászat vett részt a második Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiválján.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

A speciális étlapra füstös falatok kerültek fel, így cheddar sajtos grillkolbász, szarvasburger és szmókerben sült steak is a kínálatban szerepelt. – A helyszínen faszénen sütjük a húst a cheese steak szendvicshez, ami rib eyeból van, amelyet egy baguettebe rakom bele salátával. Desszertnek pedig aranygaluskát hoztam borsodóval, amelyet a Bujdosó Pincészet borából készítettem és a klasszikus dödöllét kínáljuk, mondta Németh Tamás, a balatonboglári Fueled by Full Gas séfje. Hamarosan kezdődik a szezon, ezért úgy gondoltuk, hogy mindenképpen jövünk. Én úgy vagyok ezzel, hogy aki nincs itt, az kimarad egy nagyon jó rendezvényből, aminek leginkább marketing értéke van, mert megkóstolják az ételeket és aztán jönnek hozzánk, tette hozzá Németh Tamás. 

 

 Készültünk a szokásos kínálatunkkal, többféle csendes bort és pezsgőt is hoztun, de gondoltunk a gyerekekre is, így egy hőkezelt szőlőmustot és gyerekpezsgőt is hoztunk a legkisebb vendégeinknek.

-mondta Füredi-Hujber Katalin, borász. Szerinte a pezsgő csúszott a legjobban a füstölt falatokhoz. A balatonlellei Kishegyen tartott gasztronómiai rendezvények által igazi összefogás alakult ki a borászatok és az éttermek között. 

– Ez az első olyan rendezvény a környéken, ahol olyan nagy volt az érdeklődés, hogy egy merészet húzva előzetes kuponvásárláshoz kötöttük a belépést. Mi magunk is meglepődve tapasztaltuk, hogy közel ötszáz elővételes jegyet adtunk el, s az ország minden pontjáról jelezték részvételi szándékukat vendégek Egertől egészen Mosonmagyaróvárig, mondta Tóth Balázs a rendezvény fő szervezője. 

Így tett Zabolay Gábor is, aki barátaival utazott több mint kétszáz kilométert a Balatoni Borok és Füstölt Falatok Fesztiváljára.  

Különösen szeretem a balatoni borokat és feliratkoztam egy hírlevélre, hogy tudjam, milyen rendezvények vannak a környéken, így hallottam erről a fesztiválról is. Nem volt kérdés, hogy jövünk e, mondta a férfi aki három barátjával jött a hétvégére Balatonlellére. 

De sokan érkeztek a környékről is, s olyanok is voltak, akik csak délután döntötték el, hogy feljönnek a Kishegyre pár füstös falatért és finom nedűért. – Ma futóverseny is volt Balatonlellén, úgyhogy ma igazi világváros vagyunk, alig lehet mozdulni a városban. Ezt nagyon jó látni március elején, én azt látom, hogy havi egy nagy rendezvényt már elbír a déli part is és Lelle is. Úgyhogy ez a terv a következő téli szezonra is, mondta Tóth Balázs, a rendezvény ötletgazdája. 

Mindenki megtalálhatta a számítását a BÖFF fesztiválon, hiszen házi kolbászt és tepertőt is magukhoz vehettek a nehezebb falatok kedvelői, aki azonban halat fogyasztott volna az is többféle fogás közül választhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában