Ünnep

2024.03.21. 18:11

A somogyi erdőkért dolgoztak

Hagyományosan az Erdők napján osztotta ki a Sefag Zrt. az elmúlt évi munka elismeréseként adományozott díjait. Az Erdők házában csütörtökökön megtartott ünnepségen Keszericze Jenőnek és Barkóczi Istvánnak adták át a Somogyi erdőkért aranygyűrűt.

Koszorus Rita

Igazi ünnepnap volt az Erdők napja a Sefag Zrt. dolgozóinak, akiket a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjainak köszöntöttek színvonalas műsorral az Erdők Házában. A Somogyi erdőkért aranygyűrű a legmagasabb kitüntetés, amelyet az erdő- és faipari vállalat adományoz valamely munkatársának. Alapítása, vagyis 1992. óta 68-an vehették át. Az idei évben Keszericze Jenő, a Csurgói Faipari Gyár igazgatója vehette át másodmagával a kitüntető címet a szakember negyven éven át végzett munkája elismeréseként Fehér Istvántól, a Sefag Zrt. vezérigazgatójától. – Hosszú és küzdelmes volt ez a négy évtized, ennek ellenére úgy gondolom, hogy jó döntés volt 1985-ben a fagyárban, ahogy ezt a környékünkön mondják elhelyezkedni. Ha visszalépnék az időben, valószínűleg ezzel a tapasztalattal és tudással is ugyanígy tennék, hiszen ez a cég évtizedeken át biztos egzisztenciát nyújtott nekem és a munkatársaimnak is – mondta az erdészeti szakember meghatottan a díjátadás után. 

 

Az idén először két aranygyűrűt adományozott a társaság. Barkóczi István, a Sefag Zrt. korábbi vezérigazgatója szintén átvehette a rangos elismerést. – Életem végéig sefagos leszek, 1978-ban itt kezdtem el dolgozni, végigjártam a ranglétrát. Egész életem során kötődtem az erdőhöz, most vadásztársasági elnökként is rendszeresen kijárok az erdőre – mondta Barkóczi István.
Hozzátette: az Erdők napján fontos megjegyezni, hogy a somogyi erdészek sokat tettek azért, hogy a vármegye megőrizze erdősültségben országosan is az első helyét. – Az erdészektől sokan féltik az erdőt, de higgyék el, jó kezekben vannak az erdeink – húzta alá a Sefag Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója. 
 

Állami kitüntetéseket kaptak

A Sefag Zrt. az ünnepségen elismerő okleveleket adományozott munkatársai részére. Lasán Tibor, a Nagybajomi Erdészet kerületvezető erdésze nem tudta átvenni személyesen a díjat, csütörtökön Nagy István agrárminisztertől miniszteri oklevelet kapott Budapesten példamutató munkájáért.  Tamás Jánosné, a Lábodi Vadászerdészet főkönyvelője szintén miniszteri elismerő oklevelet vett át a fővárosban csütörtökön, így ő sem lehetett jelen a kaposvári ünnepségen. 

Elismerő oklevelében részesült: 

  • Kollár Sándorné, főkönyvelő, Iharosi Erdészet 
  • Spolár Attila Istvánné, osztályozó, bemérő, Csurgó Gyár
  • Kollárovics Róbertné, kereskedelmi ügyintéző, kaposvári központ
  • Tális György, kerületvezető erdész, Barcsi Erdészet
  • Zólyomi László Árpád, kerületvezető erdész, Marcali Erdészet
  • Lasán Mihály, kerületvezető erdész, Nagybajomi Erdészet
  • Plucsinszki Zsolt, kerületvezető vadász, Zselici Erdészet
  • Éreth János, kerültvezető vadász, Kaposvári Erdészet
  • Hegyi János, főmezőgazdász, Lábodi Erdészet 
  • Farkas Péter, kerületvezető erdész, Szántódi Erdészet 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában