Versenyeredmény

2024.03.05. 11:30

Futóbiciklin mindenkit lehagyott Réka

Aranyéremmel a nyakában állhatott fel a dobogó legfelső fokára a kaposvári Deák Réka. A Kaposvári Atlétikai Club versenyzője a múlt héten a Fedettpályás Országos Paraatlétikai Bajnokságon futóbiciklijével elsőként ért át a célvonalon.

Góz Lilla

Réka mindössze pár évvel ezelőtt ismerkedett meg a kifejezetten idegrendszeri sérülteknek kifejlesztett speciális futóbiciklivel. Azóta valamennyi versenyen dobogóra állhatott, amelyiken csak rajthoz állt. – A Fedettpályás Országos Paraatlétikai Bajnokságon hatvanméteres távon indult, nyolc versenyzővel állt a rajthoz – mondta el Völgyi Rita, Réka édesanyja, aki szerint az elmúlt években egyre több lehetőségük van a mozgáskorlátozottaknak sportolni Magyarországon is. 
– Réka nagyon jól összpontosított és rengeteget készült a fővárosi BOK Csarnokban tartott versenyre, és hatalmas volt valamennyiünk öröme, amikor a dobogó legfelső fokára állhatott – mondta a büszke édesanyja. 

Futóbiciklin Réka

 

Elismerték a sportolókat


Múlt hét szerdán a kaposvári Városházán Szita Károly polgármester köszöntötte a kiemelkedően teljesítő sportolókat. Köztük volt Réka is, aki nemcsak futóbiciklin, hanem lóháton is sikereket ért el edzője – Baumhakl Éva – segítségével. 
Deák Réka elmondta: idén külföldi versenyen is szeretne indulni. Arról is beszélt, hogy a felkészülés mellett jut ideje a hobbijára is: a lovaglás mellett a horgászat a másik nagy szenvedélye. 
A futóbicikli sportágat Dániában, 1991-ben fejlesztették ki mozgássérült sportolók számára, s 2028-ban bekerül a paralimpiai sportágak közé. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában