Elismerés

2024.03.24. 06:50

Sok örök emléket ad a munka az Év polgárőrének

Nemzeti ünnepünk alkalmával az Országos Polgárőr Szövetség Huszti József somogyi polgárőrt az "Év polgárőre" elismerésben részesítette.

Góz Lilla

– Tíz éve dolgozom polgárőrként, Marcaliban kezdtem és most Somogysámsonban vagyok heti három alkalommal – mondta el a díjazott polgárőr. Hozzátette: egy marcali vállalatnál csoportvezetőként dolgozik és munkatársai javaslatára választotta a polgárőrséget. 

– Számos eset örök emlék számomra – mondta. – Például egy sikeres újraélesztés, vagy egy vonatbaleset, ahol tudtam segíteni a bajba jutottakon, de rendszám nélküli gépkocsit is kézre adtunk, és lopást is füleltünk már le. Amikor megkezdem a szolgálatot, be kell jelentkeznem a 112-n és GPS-szel követhető, hogy merre járok. Reményeim szerint minél több fiatal csatlakozik a polgárőrséghez – mondta el Huszti József

Hozzátette: meglepetésként érte az elismerés, csak annyit árult el a Somogy vármegyei polgárőrség elnöke, hogy a nemzeti ünnep napjaiban ne csináljon programot. – Nagyon nagy öröm volt számomra az elismerés – mondta. – Szeretném még sokáig segíteni polgárőrként lakókörnyezetemet, és társaimmal továbbra is önként dolgozunk a biztonságért, segítve a rendőrség munkáját és erősítve az állampolgárok biztonságérzetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában