Együtt könnyebb

2024.04.23. 18:21

Aktív somogyi civilekkel tanácskozott az államtitkár Kaposváron

Helyi civil szervezeteknek tartott kerekasztal beszélgetést Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Kaposváron.

Góz Lilla

Fotó: Góz Lilla

Civilekkel telt meg az egyik kaposvári étterem különterme kedden délután. Voltak, akik a sport, mások a kultúra vagy a szociális szféra területéről érkeztek. 
Vargáné Friss Judit, a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesületének elnökeként vett részt a találkozón. – 2006-ban alakult a szervezetünk azzal a céllal, hogy segítsük a lakótelepen élőket különböző programokkal, a mai találkozón szeretnék tájékozódni milyen pályázati lehetőségeink vannak – tette hozzá Vargáné Friss Judit.
Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár megyejárásának részeként érkezett kedden este Kaposvárra. Korábban Balatonföldváron, szerdán pedig Balatonszemesen tartanak fórumot.
– Különböző területen működő civileket hívtunk össze és szeretnénk megtudni, hogyan segíthetünk nekik, milyen döntésekkel tudjuk könnyebb helyzetbe hozni őket – emelte ki a helyettes államtitkár.

Aktívak a somogyi civilek

Somogy vármegyében több, mint kétezer civil egyesület működik, amelynek tagjai nagyon aktívak. Vannak köztük fiatalok és idősebbek egyaránt.
– A találkozókon nagyon sok építő észrevétel felmerült, amelyeket kollégáim lejegyzetelnek és kiértékelünk, ilyen például a pályázati rendszer egyszerűsítése vagy éppen az, hogy a civilek konzorciumban nagyobb összegre pályázhassanak – mondta el Szalay-Bobrovniczky Vince. Hozzátette: a civilek számára terveznek év végén vagy jövő év elején pályázatot kiírni, miután a költségvetést elfogadják. A találkozón részt vett Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője és Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában