Internetes csalás

2024.04.03. 09:39

Az interneten hirdette a nemlétező kabátokat a csaló

A Siófoki Járási Ügyészség csalással vádol egy huszonéves, jelenleg Franciaországban élő férfit, aki nagy értékű téli kabátokat árult az interneten, pedig azokkal nem is rendelkezett.

Kovács Gábor László

Minőségi, a kereskedelmi forgalomban meglehetősen drágán árult angol télikabátokat hirdet meg eladásra a bolti árnál jóval olcsóbban azért, hogy a vevőktől a vételárat vagy annak előlegét kicsalja. Ennek érdekében több fiktív kereskedői profilt hozott létre az egyik közösségi oldalon, majd az internetről letöltött képek felhasználásával hamis hirdetéseket tett közzé, amelyekre összesen hét sértett jelentkezett. Közöttük volt olyan károsult is, aki a vádlott mindkét álprofilját megtalálta, így a csaló kétszer is tévedésbe tudta ejteni. A vádlott végül a sértetteknek több mint 300 ezer forintos  kárt okozott. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Ne dőljön be az Online csalóknak, ha nem kérhető visszahívás, ha erőszakosan tesznek fel kérdéseket, ha sürgetik, vagy csak egy rövid időkeretet adhatnak a cselekvésre. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában