Somogyi Nyugdíjasok

2024.04.16. 11:18

Babgulyás zenére, kéretik magukat a hencsei idősek

Somogy számos településén kívül a baranyai Berkesdről is érkeztek fellépők a hencsei összetartozás napjára, melyet a Tiszafa Egyesület szervezett.

Varga László

A háromórás műsorban a zene és a tánc vitte a főszerepet, míg az esti programban Nyisztor Rolandnak tapsolhatott a közel ötszáz fős közönség, a hajnalig tartó bálhoz pedig a Halasi fiúk szolgáltatták a zenét. Mindeközben a gyerekek ringlisre ülhettek és légvárban játszottak, a konyhán ízletes babgulyással és vadpörkölttel kínálták a vendégeket, az udvaron büfé várta az éhezőket- szomjazókat. 

– A rendezvénnyel a faluközösséget kívántuk erősíteni, nem véletlenül adtuk a napnak is a fenti címet- mondta lapunknak Bogdán Renáta elnök, aki egyben a helyi Roma Kisebbségi Önkormányzatot is vezeti. Mint kiderült, ez már a második általa szervezett nagyobb esemény volt az idén, nemrég a hátrányos helyzetű családok kaptak immár harmadszor, ugyancsak az elnök közvetítésével mezőgazdasági javak formájában támogatást. Az őt ismerők szerint az elnök a helyettese, Szobacson Noémival lendületesen irányítja a két szervezetet, rendkívül segítőkész, odafigyel az itt élők problémáira, nem mellesleg pedig jól kihasználja a pályázatokban rejlő lehetőséget. Bár a szombati esemény is jól sikerült, azért mégsem lehettek maradéktalanul elégedettek a szervezők. 

– A fiatalok szinte mind itt voltak, az idősebbek közül azonban kevesebben jöttek el, pedig egykoron élénk közösségi élet zajlott a faluban. Zárkózottabbak lettek az emberek, nehéz kimozdítani őket hazulról, meg aztán el is szoktunk az ilyen rendezvényektől- állapította meg a szakácsnők közül Balatincz Jánosné nyugdíjas, akivel az ugyancsak az idősebb generációhoz tartozó Kígyósi Gáborné és Andik Józsefné is egyetértett. Kezdetnek mindenesetre biztatónak tartották a rendezvényt, megjegyezve: ha még a nemrég létrejött nyugdíjasklub tagjai is bekapcsolódnak a faluközösség életébe, előbb- utóbb az összetartozás érzése is erősödni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában