Balatoni Föld Napi Konferencia

2024.04.23. 17:45

Siófokon rendezték a környezettudatos megoldások találkozóját

A Balatoni Föld Napi Konferencia idén is Siófokon került rendezték meg, ahol szakértők és döntéshozók azért gyűltek össze, hogy megvitassák a klímaváltozás elleni harc legújabb stratégiáit és a régió fenntartható fejlődését.

Hajdú Marianna

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Idén április 23-án Siófok adott otthont a Balatoni Föld Napi Konferenciának. A rendezvény a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség szervezésében zajlott, ahol a régió vezetői, tudósai és szakemberei gyűltek össze, hogy közösen keressék a válaszokat a klímaváltozás által előidézett kihívásokra.

A Balatoni Föld Napi Konferencia fő témái között szerepelt a klímaváltozás elleni harc, a természeti erőforrások fenntartható használatának elősegítése, valamint a környezeti katasztrófák megelőzésére irányuló stratégiák. 

A programban számos előadás kapott helyet, amelyek között a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia felülvizsgálata, a szaharai porviharok gyakoriságának növekedése és az urbanizáció kihívásai voltak a fő témák.

A Balatoni Föld Napi Konferencia nemcsak a problémákra világított rá, de konkrét megoldásokat is kínált.

 Az előadók különös figyelmet fordítottak a természetalapú megoldásokra, mint amilyen a kék és zöld infrastruktúra fejlesztése. Mint kiderült, ezek a lehetőségek segíthetnek a városi területek zöldítésében, a biodiverzitás növelésében és a klimatikus hatások mérséklésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában