Kerékpáros turizmus

2024.04.05. 15:25

Bérelni és szervizelni is lehet a bicikliket ezentúl Szennában

Átadták a kerékpáros kölcsönzőt és szervízpontot pénteken Szennában a falu központjában.

Góz Lilla

Salamon Gyula polgármester elmondta: a zselici kerékpáros turisztikai pályázat 1,1, milliárd forint forrásból valósult meg és ennek részeként 204 millió forintból készült el az épület. Tizennyolc millió forintból számítógépeket, bútorokat, kompresszorokat vásároltak. 

– A kerékpárok mellett felszereléseket is lehet bérelni és egy szerviz is segíti a bringásokat, a jövőben az épület felső részén szálláshelyeket alakítanánk ki – emelte ki a polgármester. 

Fotók: Lang Róbert

Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke felidézte, mikor egy somogyi ismerősnek mutatta be a Zselicet. – Úgy nőtt fel, hogy nem ismerte ezt a vidéket, azóta már túrákat szervez ide barátainak, biztos vagyok benne, hogy amint híre megy a beruházásnak, óriási forgalma lesz – emelte ki Biró Norbert. Szerinte, aki egyszer ellátogat a Zselicbe, beleszeret a tájba és vissza fog ide járni.

Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője elmondta: mikor 2010-ben képvisel lett, minden ötödik ház eladó volt a zselici településeken elmentek az itt élők, valamint a turisták sem ismerték igazán. 

– Ma már nincs eladó ingatlan, rengeteg épület, út újult meg, amely segíti a közösségi szolgáltatásokat, valamint sikerült a turizmust fejleszteni – tette hozzá a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában