Traffipax

2024.04.21. 15:49

Drága volt a sietség: huszonnégy órán át vadásztak a gyorshajtókra

Péntek hajnaltól szombat reggel hat óráig bárhol találkozhattunk traffipaxokkal a somogyi utakon. A rendőröket elkísértük Igalba, ahol sokat nem kellett várnunk velük az első gyorshajtóra.

Góz Lilla

Igal Egy civil autóban volt a sebességmérő, onnan pedig pár száz méterre várták a gyorshajtókat a rendőrök. Kollégájuk rádión jelezte, hogy az ezüst színű Ford típusú személyautót állítsák meg. – Figyelmetlen voltam, hetveneggyel mentem és most 39 ezer forintos bírságot kapok. Jön mellé négy büntetőpont is – mondta lapunknak Kurucz Roland. Az igali autós hozzátette: sajnos nem ez volt az idén az első büntetése gyors­hajtásért. 
Az utána leállított Vida Kálmánné nem lépte túl az 50-es sebességhatárt. – Negyvenöt éve van jogosítványom, öt éve költöztem Igalba és azóta tízszer biztos ellenőriztek már. Nem zavar, hiszen ez a dolguk – mondta lapunknak a helyi nyugdíjas. 
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Speedmarathon kezdeményezéséhez csatlakozva a rendőrség péntek hajnali hattól 24 órás sebesség-ellenőrzést tartott. 

A lakott területen bátrabban nyomjuk a gázpedált 

Katona László, a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője elmondta: az akció helyszíneit a somogyiak javaslatai alapján választották ki. A kijelölt helyek mellett mozgó járműből is mérték a közlekedők sebességét. – A tapasztalatok szerint belterületen szalad meg jobban a gázpedál, ott lépik át a sebességet. A külterületen kevesebb a gyorshajtó – jegyezte meg Katona László. Hozzátette: a mai napig a legfőbb baleseti ok a sebesség túllépése. 65-ig hatezer-ötszáztól hatvanötezer forintig helyszíni bírságolhatunk, hatvanhattól a bírság fix 39 ezer forint és jár mellé a leállításnál négy büntetőpont – sorolta Katona László. Legközelebb májusban kell Roadpol-ellenőrzésre számítani, akkor a nyerges vontatókat, veszélyes anyagot szállító nagyobb járműveket fogják megállítani a rendőrök. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában