Balaton Bellydance Cup hastáncverseny

2024.04.21. 14:36

Egy nap, egy színpad, egy egyedülálló élmény: Siófok legnagyobb hastánc gálája és versenye

A Kálmán Imre Művelődési Központ szombaton átöltözött egy egész napra a közel-keleti ritmusok birodalmába, ahogy a Balaton Bellydance Cup-on gyűltek össze a hastánc szerelmesei.

Hajdú Marianna

A hastáncversenyen összesen 152 versenyző lépett fel, 109 koreográfiával. A verseny bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat siófoki Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye számára ajánlották fel

Forrás: Székely Maya

A reggel 9-kor kezdődő eseményen a műfaj legkiválóbbjai mérték össze tudásukat a színpadon, miközben az érdeklődők a keleti kultúra kincseivel ismerkedhettek meg, amelyet egy külön, erre az alkalomra készült, különleges bazár tovább színesített.
Az esti gálán elismert csoportok és szólisták léptek fel, mint a Balaton Táncegyüttes, a Jeratel Hastánc Stúdió, vagy éppen a Happiness TSE. Az estet pedig a fődíj, az "Év hastáncosa 2024" kategória kiértékelése tette emlékezetessé.

Hastánc és jótékonyság egy napon

A nap bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat siófoki Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye számára ajánlották fel, így az esemény nemcsak a hastánc művészetének az ünnepe volt, de a jó ügyek szolgálatában is állt. 
A hastáncverseny sikeres zárásaként több százezer forint gyűlt össze a helyszínen, amelyet a gála alkalmával nyújtottak át kedvezményezetteknek. 
Vinis Viktória, a rendezvény főszervezője és tánckoreográfusnak kezdetektől fogva az volt a célja, hogy egy olyan eseményt hozzon létre, amely nemcsak a hastánc szerelmeseinek szól, hanem közben segítőkész célt is szolgál, majd hozzátette: "Reméljük, hogy ez az esemény csak egy újabb lépés lesz a közel-keleti művészetek népszerűsítésében és a rászorulók támogatásában."

Több mint 100 koreográfia, még több fellépő

A Balaton Bellydance Cup így nem csupán egy verseny volt, hanem egy egész napos kulturális ünnep, amely a művészet, a közösség és a jótékonyság összefonódását ünnepelte. A különleges alkalom egyaránt vonzotta a szólótáncosokat és csoportokat az ország minden részéről, ahol összesen 152 versenyző lépett fel 109 koreográfiával.

A versenynek volt egy különleges kategóriája az "Év hastáncosa 2024" címért, melyben a nevezőknek ismeretlen zenékre majd elő dobszólóra kellett improvizálniuk. Ennek a kategóriának a második fordulójában pedig saját koreográfiával léptek a színpadra. Ebben a részben összesen 9 nevező volt, akik feladták a feladatot a zsűrinek, hiszen csak pár pont választotta el a dobogós helyezetteket.

A hastáncverseny díjazottjai

"Év hastáncosa 2024" kategória: Első Friesz Petra lett, a második helyen Csiszár Mariann végzet és a dobogó képzeletbeli harmadik fokára Szegedi Anita léphetett. A felnőtt haladó kategória győztese Pintér Barbara volt, aki a show, klasszikus és dobszóló stílusban bizonyult a legkiemelkedőbbnek. Továbbá, különdíjat kapott a Jeratel Hastánc Stúdió és a Nasreen Hastánc Stúdió. 

Az alábbi versenyzők is kategória győzelemmel térhettek haza:

  • Jáde duo
  • Kelet Lányai Hastánc csoport
  • Jázmin csoport
  • Happy Belly Moms
  • Korpusz Fanni
  • Ugaros Luca
  • Liliya duo
  • Tatár Jázmin
  • Jakab Jázmin
  • Papp Boglárka
  • Szabolcsi Réka
  • Daru Kitti
  • Hóf Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában