Oktatás

2024.04.11. 09:22

Laptopot kaptak a kinizsis bajnokok

Digitális pénzügyi tudatosság maximális biztonsággal elnevezéssel szerveztek versenyt kedden a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában, melyen összesen 54 technikus tanuló vett részt.

Harsányi Miklós

A fiatalok figyelmét nyomatékosan felhívták arra, hogy mindig legyenek óvatosak és körültekintőek.
– A Digitális témahét keretében rendezték meg a programot, melynek szervezője és lebonyolítója a Kereskedelmi és Hitelbank kaposvári fiókja valamint a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) volt – közölte Papné Szabó Ibolya igazgató. – Bűnmegelőzési activity, keresztrejtvény, családi költségvetés összeállítása, hirdetmény-értelmezés, szlogenírás és bankbiztonsággal kapcsolatos fogalom-meghatározás is szerepelt a feladatok között.
Molnárné Osztermayer Orsolya, a K&H Dél-dunántúli régió befektetési területi vezetője a pénzügyi tudatosság jelentőségére hívta fel a diákok figyelmét, Kokas Sándor alezredes, az SVMRFK munkatársa az internet és az online tér veszélyeiről nyújtott fontos információkat. A digitális egyéni versenyben Kovásznai Lilla (11. osztály) győzött, második Sabján Emese Luca (10.), a dobogón őt követte Baráturi Sára (11.). Csapatban a Ballér Bence, Bozsoki Zoltán, Kusnyír Szabolcs, Tóth Norbert (11. osztály) négyes végzett az élen, a Baráturi Sára, Kovásznai Lilla, Tátrai Enikő, Vajda Viola Noémi alkotta csoport (11. osztály) második lett, a harmadik helyezést a Bajzik Fanni, Kiss Csenge Lea, Kósa Kitti Gabriella, Szlobodics Lilla Klaudia (11. osztály). Az első helyezett négy tagjának egy-egy laptopot ajánlott fel ajándékként a Kereskedelmi és Hitelbank.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában