Sonline.hu videó

2024.04.17. 15:25

Nem a rivaldafényért, Somogy sikeréért dolgoznak

Átadtuk az Év somogyi embere és az Év somogyi sportolója díjakat a Vármegyeházán. Követendő példaképeket díjaztak olvasóink szavazataikkal.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Második alkalommal hirdette meg a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu az Év somogyi ember és az Év somogyi sportolója szavazást. Kollégáink jelöltek arra érdemes példaképeket a közéletből, valamint sport világából. A jelölteket Góz Lilla újságíró köszöntötte a Vármegyeháza Xantus János termében, majd Biró Norbert házigazdaként fogadta a meghívottakat.
– Szükségünk van példaképekre Somogyban, fontos, hogy ismerjük őket és a Somogyi Hírlap, valamint a Sonline.hu ebben a munkában aktívan részt vállalt – mondta a közgyűlés elnöke. 

Balogh Orsolya díjaztott és Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke Fotó: Muzslay Péter

A szerkesztőségünkéhez hasonló civil kezdeményezések közösséget is építenek. – Évről-évre jelennek meg magán szervezésű kitüntető címek a városban, amelyek alkalmasak arra, hogy a közönséget bevonva lehetőséget biztosítsanak kiemelkedő somogyi teljesítményeknek, hogy minél szélesebb körben kapjanak nyilvánosságot – mondta Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere. 
Olyan kiemelkedő teljesítményű somogyiakat díjaztunk, akik nem kérkednek tevékenységükkel, sőt általában a rivaldafényt elkerülve tevékenykednek. Így tett az Év embere díj nyertese Stier Dominik is, aki barátaival, rokonaival gyűjtést szervez rászorulók számára. – Karácsony előtt kezdtünk gyűjtésbe és 700 ezer forint jött össze, amelyből mintegy 200 adag meleg ételt tudtunk szétosztani hajléktalanoknak, valamint élelmiszeradománnyal is segítettünk nélkülözőknek. A mai napig gyűjtök játékokat és adományokat. De úgy érzem ez a díj nem egyedül az enyém – mondta a mindössze 18 éves kaposvári fiatalember.

Stier Dominik
Olvasóinktól Stier Dominik kapta a legtöbb szavazatot 
Fotó: Muzslay Péter

Somogyország hírnevét öregbítették az Év sportolói 

Az Év női sportolója a jelenleg is a magyar válogatottal készülő ritmikus gimnasztika bajnok, Farkas Júlia lett, míg csapat kategóriában az LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület nyert, mindkét díjat Balogh Orsolya edző vette át. 
Az Év férfi sportolója Koloszár Valentin magyar bajnok ökölvívó lett, akinek sikerei révén ötven év után újra magyar bajnok bokszolója lett Kaposvárnak. 
Csapat kategóriában a legtöbb voksot a Munkácsy Mihály Gimnázium diákolimpia győztes futsal csapata kapta, amely a legutóbbi világbajnokságon képviselte hazánkat és Kaposvárt is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában