Jótékonykodás

2023.12.26. 12:26

A kaposvári gimnazista ostromolta a cégeket a hajléktalanok karácsonyáért

Amikor kisgyermek volt Stier Dominik nagyon szerette a gyorséttermeket, de a menühöz kapott sültkrumplit soha nem ette meg.

Kovács Gábor László

Édesanyja és a családja arra tanították, hogy segítse a szegényeket, ezért a gyorséttermi étkezés után mindig addig autóztak, amíg a sültkrumplinak meglett a gazdája. Dominik később sem felejtette el ezt a leckét. Nemrég gimnazistaként a barátaival jótékonysági pókert játszott, és ebből nőtte ki magát az a kezdeményezés, hogy karácsonyra jótékonysági akciót szerveznek. Az iskolája beállt mögé, ő maga pedig több céget és magánszemélyt keresett meg, és minden rábeszélőkészségét bevetve igyekezett rávenni őket az adományozásra. Végül sokan, köztük volt táncsisosok segítettek nagylelkű felajánlásokkal, így összesen 700 ezer forint gyűlt össze. A pénzből 150 fejadag ételt készítettek, főként babgulyást, és az ételt pénteken kiosztották „Nyitott Kapu” Hajléktalan Gondozási Központ karácsonyi ünnepsége után. Az ételből más intézményekbe is juttattak, és a maradék pénzből a beteg gyermekeket segítik majd. Stier Dominik 12. évfolyamos, végzős diák a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban, és arra készül, hogy Pécsen tanul tovább közgazdásznak.  
  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában