Sonline.hu videó

2024.04.03. 13:45

Régi pompájában virágoznak a cseresznyefák

Kivirágoztak a japán cseresznyefák a kaposvári Temesvár utcában. A csodálatos látványt többen megörökítik fotókon és a közösségi oldalon szebbnél szebb felvételeket láthatunk.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Zoé és Nikolett nagymamájával csodálta meg a virágzó fákat.  

Az unokáimért jöttem és mindig erre jövünk, hogy megcsodáljuk a rózsaszín virágokat 

– mondta el a toponári nyugdíjas. A párjával látogatott el a Temesvár utcába. 

Ha hazajövök Kaposvárra, akkor mindig megcsodáljuk a cseresznyefákat, idén nagyon korán virágoznak, április végén szoktak.

– mondta el Lakos Erika. A városban a Berzsenyi parkban, a belvárosba és a Kassa utcába is ültettek japán cseresznyefákat. 

Kaposvár, Temesvári utca, Tavasz, időjárás, Japán cseresznyefa virágzás
Fotó: Lang Róbert

A Temesvár utca igazi zarándokhellyé vált az évek alatt

 Több, mint harmincöt éve ültették a fákat a kaposvári utcában, 2018-ban nagy volumenű metszést kellett rajtuk végrehajtani, ugyanis a kérgeken gombásodás és egyéb betegségek jelentek meg. Az elmúlt hat évben regenerálódtak a fák és azóta minden tavasszal újra rózsaszín virágait megcsodálhatják a kaposváriak. A szakura a cseresznyevirágzás ünnepének jelképe Japánban, a virágok rövid élete a tisztaság és egyszerűség eszményét szimbolizálja. 

A cseresznyevirágzással kapcsolatos hagyományok a császári udvarból indultak, majd később a köznép körében is elterjedtek és minden évben ünnepségeket, úgynevezett hanamit tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában