IBCC

2024.04.25. 09:53

Új tórekord született a Balatonon a nemzetközi pontyfogó versenyen

Megdőlt a balatoni pontyrekord szerda délután.

Marosi Gábor

A X. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC) az AQVARIUS TEAM pecásai 35,625 kilogrammos tőpontyot fogtak ki a tóból Siófokon az Aranyparton. A hal a márciusi hosszú hétvégén megakasztott, akkori rekordnál (34,8 kilogramm) majdnem egy kilóval volt nehezebb. Az új tórekord mellett, sikerült szákba terelni a megmérettetés eddigi legnagyobb tükrösét is, egy 25,6 kilós halat, melyet a 156-os helyen pecázó Jet Fish csapatának sikerült megfognia.

A jubileumi IBCC-n már 200 csapat fogott értékelhető halat. Összesen több mint 700 tükör- és tőpontyot akasztottak meg a horgászok. A fogások összsúlya eléri majdnem a 10 tonnát. A csapatok 30 kilogrammosnál nehezebb halból kettőt, 25 kilósnál nagyobból hatot, 20 kilogrammosnál nehezebből negyvenhármat, tizenöt kilogrammosnál nagyobb példányból kétszáztizenhármat fogtak ki. A nemzetközi versenyen háromszáz csapat vesz részt a Balaton körül. Az egyhetes megmérettetés április 27-ig, szombatig tart. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában