Sonline.hu videó

2024.05.29. 11:27

Az angol közönségnél nyert a marcali Elvis (videó)

Huszonhat legjobb Elvis-imitátor versengett egymással a hétvégén Blackpoolban (Egyesült Királyság), ahol a marcali származású Lantos Gábor több Elvis-dallal is kivívta az angol közönség elismerését.

Góz Lilla

Hétfőn este érkezett haza a marcali Lantos Gábor az Egyesült Királyságból. A hétvégét a blackpooli King of the Castle hotelben töltötte a háromnapos Elvis-versenyen.  

Egyedüli magyarként vettem részt a versenyen, minden nap nyolc-nyolc ember énekelt, a versenyzők meghívásos alapon érkeztek.

– mondta el Lantos Gábor. Hozzátette: már előre kapott egy listát és abból kellett kiválasztania, melyik dalt énekelné el. Vasárnap még a gospel versenyen is részt vett. Szombaton hófehér overálban lépett a színpadra, fellépőruháját egy magyar tervező, Ágoston Stefánia alkotta meg. 

Korábban Birminghamban már szoktam a kicsit zártabb angol közönséget. Nagyon jól éreztem magam és sokan csalódottak voltak, mikor kiderült, hogy nem kerültem be a legjobbak közé a döntőbe, még a műsorvezető is megölelt és azt mondta, ritka ilyen jó produkciót hallani. 

– mondta mosolyogva Lantos Gábor. A versenyt végül Louis Brown nyerte meg. 


– Háromtagú zsűri értékelt, és azt éreztem, hogy az angol versenyezők felé lejtett a pálya. Sok rajongót nyertem, nagyon jól esett, hogy a közönség egyik tagjától kaptam egy fotót és azt írta rá, hogy nagyszerű élmény volt hallgatni – emelte ki az énekes, akinek a nyara nem a pihenésről fog szólni. 
– Édesapámmal és családi barátunkkal alkotott zenekarunkkal, valamint a pesti csapattal is több lekötött fellépésem van, jövőre szeretnék részt venni az amerikai Elvis-versenyen, amelynek tervezése-szervezése megkezdődött. Bízom benne, hogy addig még sokat fejlődök szakmailag is – jegyezte meg Lantos Gábor
A marcali énekes mindössze hatéves volt, mikor először hangszer volt a kezében, Fenyő Miklós dalait játszotta zongorán. Azóta áttért a gitárra és az éneklés lett a kedvence. Több hazai tehetségkutatóban indult és folyamatosan képzi magát a mai napig. 2022-ben a bad-nauheimi Európai Elvis Fesztivált sikerült megnyernie. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában