Piaci körkép

2024.05.24. 13:55

Ráérett a barack az eperszezonra, de ebből a kajsziból még nem lekvárt főznek

Ahogyan azt a somogyi termelők megjósolták, a szokásosnál hetekkel korábban megjelent a sárgabarack a kaposvári nagypiacon.

Góz Lilla

Pénteken nagyjából 1600-1800 forintért adták a barack kilóját, ha nagy mennyiségekben még ne hordták el, néhány szem azért került belőle a legtöbb kosárkába. Nyúlik az eperszezon is, szinte mindenhol piros halmokban köszöngettek a vásárlóra a zamatos gyümölcsök. – Most már nem olyan drága, öt kilót vettem,  lekvárt főzök belőle, mert az unokák nagyon szeretik – mondta el Kovács Károlyné kaposvári nyugdíjas.  A gomba szerelmesei sem lehettek csalódottak, még vargányából is bőséges kínálat várta a vásárlókat. 

Kovács Zsanett frissen szedte reggel a kaprot kertjéből. 

Nekem nem jött be a krumplis verzió, hagyományos módon rakom el a kovászos uborkát, kenyérrel, fokhagymával, sóval és kaporral

 – mondta el az őstermelő, miközben uborkát pakolt vevőjének a szatyrába. A hétvégi grillezéshez keresték a vásárlók a különleges ízesítésű grillkolbászokat, pácolt húsokat, grillsajtot keresték. A kisbajomi őstermelő almás és túrós pitéje, valamint ropogós perecét reggelire gyerekek és felnőttek egyaránt jóízűen fogyasztották. 

Az óvatosabbak kivártak és most kezdték el a palántákat megvásárolni. Nagy sláger volt a jugó paradicsom és a kápia paprika. A vázákban kék búzavirágok és rózsacsokrok díszelegtek, de egynyári virágokból is bőséges kínálat mutatkozott. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában