Segítség

2024.05.24. 09:52

Gyógyír a tűszúrásokra: megajándékozta a kis betegeket a Rotary

Labdákkal, buborékfújókkal és tollasszettekkel megrakott csomagok érkeztek csütörtök délelőtt a Kaposi Mór Oktató Kórház gyermekosztályára.

Góz Lilla

A kis betegek örömmel vették át azokat az ajándékokat, amelyeket a Kaposvári Rotary Club gyűjtött össze. – 

Ezek a játékok talán kicsit segítenek könnyebben elviselni a kórházi vérvételeket és vizsgálatokat 

– mondta el Kremó Éva, akinek a kislányát vírusfertőzés miatt hétfő óta kórházban ápolják. 
– Most kettős szerepben vagyok itt, egyrészt orvosigazgatóként, másrészt a klub jelenlegi elnökeként – mondta el Káposztás Zsolt, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója. – Szerettük volna a közelgő gyermeknap alkalmából jobb kedvre deríteni a gyerekeket. Összesen négyszázezer forint értékben érkeztek az osztályra ajándékok. Vasárnap pedig Ojtó Lajos klubtársunk süteményekkel lepi meg a gyermek­osztályon ápoltakat – jegyezte meg Káposztás Zsolt

Fotók: Lang Róbert

Tizenhárom picit ápolnak az osztályon

Káposztás Zsolttól tudjuk, hogy a kaposvári Rotary idén amerikai sportösztöndíjhoz segített egy kaposvári kosárlabdázót és hozzájárultak egy tehetséges fiatal zongoravásárlásához is. 

Mivel Maráz Ferenc, áruházunk tulajdonosa klubtag, egyértelmű volt, hogy támogatjuk a kezdeményezést, három korosztálynak készítettünk össze csomagokat.

– tette hozzá Pozsár Mónika, a Marázplast Kft. áruházának vezetője. 
Major Andrea, a gyermekosztály vezető főorvosa elmondta: jelenleg tizenhárom gyermeket ápolnak elsősorban neurológiai, húgyúti és légúti betegségekkel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában