Erdő program

2024.05.23. 10:25

Közösen óvják a somogyi erdőket

Iskolában az Erdő Program (IEP) foglalkozást tartottak a Beszédes Jószef Általános Iskolában.

Harsányi Miklós

 Éder Lilla, a Sefag Zrt. turisztikai referense azt mondta: a három hatodikos osztályból csaknem 70-en vettek részt a rendezvényen, melyen szó esett az erdő és a társadalom kapcsolatáról, a fenntarthatóságról, a víztakarékosságról és az erdők kincseiről is.

Míg a foglalkozások, amelyeket az erdőpedagógusok tartanak,  felhívják a gyermekek figyelmét a természettel törődés fontosságára, addig az iskolákban maradó eszközök segítségével a program megteremti a lehetőséget a témakörben a mélyebb ismeretszerzésre is, derült ki az IEP tájékoztatójából. Az erdők megőrzése a fenntarthatóság és a klímaváltozás szempontjából is stratégiai kérdés, ezért gondoskodni kell az erdőink fennmaradásáról és gyarapításáról.  A program koordinátora az Országos Erdészeti Egyesület, a foglalkozásokat több mint 30 erdészeti erdei iskola bevonásával valósítják meg.  Somogyban eddig Kaposváron, Balatonszemesen is szerveztek találkozót, hamarosan Zselickisfaludon tartanak összejövetelt, a rendezvénysorozat februárban kezdődött és a tanév végéig tart. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában