koncert

2018.03.30. 20:00

Öt év után újra Kaposváron zenélt a világhírű Kokas-testvérpár

Különleges Kodály-művel készültek a kaposvári közönség számára a Kokas-testvérek. Kodály cselló és hegedű duóját először játszották együtt. A művészek „Vissza a jövőbe, újra itthon” címmel adtak nagy sikerű koncertet a Szivárvány Kultúrpalotában.

Stanics Adrienn

A ma már világhírű zenészek folyamatosan koncerteznek, de nagy öröm számukra amikor a szülővárosukban léphetnek színpadra.

– A Kodály Duót először játszottuk így együtt – mondta Kokas Dóra csellóművész. – Nagy álmunk vált valóra, hogy eljátszhattuk ezt a művet. Már négyéves koromban, amikor elkezdtem csellózni, akkor ez volt a tervem, hogy előbb vagy utóbb eljátsszuk ezt a művet. Most számunkra ez egy nagy ajándék, hiszen olyan, mintha pont nekünk íródott volna.

A fiatal lány rendszeresen méretteti meg magát nemzetközi versenyeken. Tavaly a Hamburg Debut Nemzetközi Csellóverseny az első díját hozta el. Nővére, Kokas Katalin három gyermekével és férjével a Kossuth-díjas Kelemen Barnabással érkezett a koncertre. Azt mondta: öt éve nem játszottak szülővárosukban.

– A szívem mindig hazahúz, hiszen kaposvári vagyok – tette hozzá Kokas Katalin. – Itt vannak a gyökereim, itt vannak a barátaink, akik nagyon hiányoztak. Nagyon hiányzott a helyi közönség rezgése is. Örülök, hogy el tudtunk jönni és velünk jött José Gallardo zongoraművész is.

A Kokas-testvérek rengeteget utaznak, de ünnepekkor együtt van a nagy család. – Én Londonban élek, Katiék pedig félig Kölnben laknak, de imádunk hazajönni Kaposvárra – mondta Kokas Dóra. – Minden kis utca, kis sarok, illat hazahúz.

A koncert második részében a zenészek Brahms g-moll zongoranégyesét is bemutatták. Ezt a művet a kamarazene hegycsúcsának is nevezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában