bemutató

2018.05.11. 16:50

Sárkányfölde balra, a Raktár utca végén

Nem mindennapi helyszínen, a kaposvári Raktár utcában, batikolt leplekben elevenedik meg Szent György és a sárkány legendája. Weöres Sándor tragikomédiáját mutatják be a Kaposvári Egyetem negyedéves színművész hallgatói – Eperjes Károly osztálya – a hétvégén Kaposváron.

Góz Lilla

– Két szerepet is játszom, többen vagyunk így – mesélt szerepeiről Sziládi Hajna Gyöngyvér. – Én játszok egy százéves anyakirálynét, aki a birodalom névleges irányítóját. A másik szerepem a negyvenéves bolond királylány, aki a város királyának a lánya, őt kell megmenteni.

A színművész hallgató örült, hogy szélsőséges karaktereket kellett megszemélyesítenie. Elmondta: az új helyszínhez nem volt könnyű alkalmazkodnia. – Nagyon jó volt itt próbálni egy különleges hangulatot tükrözött a Raktár utca – tette hozzá.

Törő Gergely Zsolt pedig a csajozós Lauro herceg és a sárkány főpapjának bőrébe bújt. – Azért érdekes az előadás, mert nem válaszokat akar adni, csak kérdéseket tesz fel például a hatalom természetéről, érdemes-e bolygatni a dolgokat – tette hozzá a negyedéves hallgató.

– Ragaszkodtunk Weöres Sándor művének szövegéhez, csak meg kellett húznunk. Az az izgalmas benne, hogy nagyon sokrétegű, sok mindenről tud beszélni – mondta Fábián Péter. A rendező szerint az a zseniális a költőben, hogy egyszerre nagyon játékosan, könnyűen fogalmaz, olykor meg bonyolult filozófiai szinten. – Az élet bonyolultságáról szól, az emberi gyarlóságról, méltóságról, szerethetőségéről és az ember majom mivoltáról egyszerre regél az az óriási Octopus – tette hozzá a rendező.

Az osztály a múltban is számos kiemelkedő produkcióval ajándékozta meg a nézőközönséget, most a K2 Színház két vezetője, Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében készült darabbal mutatják meg magukat szombat és vasárnap este hét órakor a Raktár utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában