kiállítás

2018.11.07. 18:38

Babákon keresztül mutatja be a családok erejét Török Emőke

Török Emőke, nemzetközi „babatanár” kiállítása nyílt meg szerdán a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

K. G.

Török Emőke tanári munkája mellett több mint 30 éve készít babákat, főként játékokat, de díjnyertes egyedi babákat is alkotott, kizárólag textilből. Az Iparművészetiben tanított 25 évig, és nemrég ment nyugdíjba. A Családok éve alkalmából a Nemzeti Kulturális Alap egy pályázati felhívására készített babacsaládokat, ezeket hozta el a könyvtárba. Egy népies, egy régies, egy modern és egy nyaralós változatát varrta meg a famíliáknak.

Török Emőke teljes családot mintázott meg: nagymamákat és nagypapákat, anyákat és apákat, valamint a gyerekeket. A kiállítást Szita Károly, Kaposvár polgármestere nyitotta meg, méltatva az alkotót. A tárlat iránt már érdeklődtek iskolák és művelődési házak. November végéig látható a megyei könyvtárban.

Török Emőke számára a család olyan, mint egy hadsereg: örökké támogatást és védelmet ad idősnek és fiatalnak egyaránt. A család erejét a babákon keresztül akarta megmutatni. Ezek a babák öltöztethetők. Ügyelt a részletekre: alsónadrágot, és zsinórozott zakót, slicces nadrágot és tépőzáras kabátot egyaránt viselnek a babái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában