Kiállítás

2019.03.01. 21:01

Ma is itt van velünk a képeiben Ikafalvi Farkas Béla

K.G.

Itt van velünk a képeiben színről színre – ezekkel a szavakkal emlékeztek a gyermekei Ikafalvi Farkas Béla festőre, akinek alkotásaiból életműkiállítást rendeztek a Vaszary Képtárban, óriási érdeklődés mellett. Az ég és víz tükröződésének, a balatoni idilleknek, a csodás akvarelleknek, a kék színek sokaságának a mestere volt.

 

Az anyagot maga a művész válogatta össze a 80. születésnapjára tervezett tárlathoz. Új képekben is gondolkodott, de 2018 adventjén egy tragikus lakástűzben életét vesztette, miközben a festményeit mentette. Életének egy-egy időszakában több stílusban festett, ebben is állt festészetének különlegessége.

Minden korszakából láthatók művei ezen a kiállításon, melyet a megnyitón Máté Andrea esztéta jó alkalomnak talált arra, hogy értékeljék az életmű egészét. Izgalmas tartja az 1960-as, 70-es években határozott vonalakkal, egymásnak ellentétes színekkel készített képeit, éppen azt a stílust, amelyet a festő a halála előtt újra felidézett. Kedves, csupaszív ember volt, így méltatta a művészt a megnyitón Szita Károly polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában