zenei történelem

2019.03.26. 15:46

Turnézik a Beatlesszel: egy korszak kultúráját ismerteti meg

Ezúttal a Kodály-iskolában állította ki több száz lemezből álló Beatles-gyűjteményét Fehér Attila.

Marosi Gábor

A mernyei férfi 2003 óta rendezi időszakos kiállításait, a legendás zenekarról gyűjtött relikviáit már az ország több pontjára is elvitte magával. Pár éven keresztül lakóhelyén volt egy állandó kiállítása, amelyet több ismert magyar zenész és együttes is megtekintett. A gyűjteményben különféle könyvek, kazetták, lemezek, sapkák, szemüvegek, bögrék, mágnesek, gitárpengetők és a Beatles együttest formázó legók is megtalálhatók.

– Fontos megismerni honnan indult a beat zene – fogalmazott Fehér Attila, magángyűjtő. – Nem azért viszem el a gyűjteményemet különböző helyszínekre, hogy elmondhassam, mennyi mindenem van, hanem hogy a fiatalok megismerjék a Beatles zenekart. Belelássanak ebbe a kulturális közegbe, hogy ez az együttes mit indított el a világban és hazánkban is. Gondolom nemcsak a gyerekek, hanem szüleik is megtekintik a tárlatot, és remélem jó emlékeket idéz fel bennük – tette hozzá. A kiállítás április közepéig, a tavaszi szünetig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában