kritika

2019.07.01. 10:00

A förszt miszter meséje

Egy betépett külügyminiszter, egy rejtőzködő republikánus és egy előítéletes zsidó újságíró is van a Csekély esély című új moziban.

Koszorus Rita

Fred Flarsky (Seth Rogen) and Charlotte Field (Charlize Theron) in FLARSKY.

Egy kellemes esti programnak indult a Charlize Theron és Seth Rogen új filmje. A végén azért kicsit elgondolkodtunk előítéletekről, férfi és női szerepekről egyaránt.

A történet középpontjában Charlotte Field külügyminiszter áll, aki az Egyesült Államok legfiatalabb külügyminisztereként aratja a babérokat. Közben persze magányos és még aludni sincs igazán ideje. A másik főszereplő régi ismerőse – akire gyerekkorában bébiszitterként vigyázott – Fred. Ő újságíró egy oknyomozó cikkeket megjelentető lapnál. Nem ír rosszul, de eléggé szerencsétlen. Zsidó létére megpróbál beépülni egy neonáci csoporthoz. Persze sikertelenül, az este emléke csak egy félig elkészített horogkeresztes tetkó és néhány zúzódás lesz. Ez a jelenet meg is ágyaz a későbbi történéseknek.

Hőseink egy karitatív rendezvényen találkoznak újra huszon iksz év után, s persze ez sem múlik el nyomtalanul. Charlotte elnöki babérokra tör, miután roppant rátermett főnöke úgy dönt, nem folytatja az országvezetést, inkább a mozivásznon kamatoztatná tehetségét. Ambíciói elérésben fog segíteni Fred, aki szövegíróként áll be a külügyminiszter stábjába. Elég jól mennek a dolgok mind a munka, mind a magánélet terén. De ahogy lenni szokott, itt jön a csavar a történetbe. Dönteniük kell a főszereplőknek, hogy a boldogságot választják és kompromisszumot kötnek, vagy maradnak egyedül és messziről szemlélik egymás életét.

Kicsit érdekes a történet, mert itt nem a szőke herceg lovagol be a szerelmes nőért. Hanem a szőke hercegnő szerzi meg a szerelmes férfit. Aki egyébként nem is túl vonzó, nem is illedelmes, és igazából egy igazi lúzer. De legalább vannak elvei, no meg humora. Azért többször is a hasunkat fogtuk a moziban ülve Fred poénjain. Meg azon, milyen fessül festett svéd népviseletben. A film csúcspontja számomra az volt, amikor besétált Alexander Skarsgard a maga vikinges tökéletességével. Tökéletes választás volt a csábos kanadai miniszter szerepére.

Egy kedves romantikus történet, laza poénokkal fűszerezve, amely kiváló esti kikapcsolódás lehet egy mozgalmas munkanap után. Nekünk legalábbis az volt.

Cím: Csekély esély (Long Shot)

Rendező: Jonahthan Levine

Szereplők: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael, Ravi Patel, Bob Odenkirk, Alexander Skarsgard

Hossza: 125 perc

Játssza: Kultik Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában