Jelmezterv

2019.07.23. 14:00

A Csiky legendás jelmezeiből válogatott egy egyetemista

A Csiky legendás jelmezei között válogathatott kedvére Horváth Dominika, aki a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának végzős hallgatója, és alkalmazott látványtervezés szakon folytatta a tanulmányait.

K.G.

Megpályázta a Csiky Gergely Színház Schwajda György ösztöndíját, amelynek feltétele volt, hogy Somogy és Kaposvár kulturális életét mutassa be, illetve gyarapítsa.

Horváth Dominika ötlete az volt, hogy mivel jelmez- és díszlettervező szeretne lenni, ezért teremt egy kiállítást a művkaron a Csiky jelmezeiből, méghozzá egy téma köré csoportosítva. Ez a közös nevező a vörös lett, mert ez a szín hordozhatja a legtöbb jelentést a színpadon, a különböző karaktereknek eltérő jelentést adhat. Mást jelent a vörös egy királyi paláston, és mást, ha egy menyecske veszi fel.

A fiatal lánynak rengeteget segítettek a színház dolgozói. Bosnyák Nikoletta jelmezraktáros átadta a kulcsokat, és bejárhatta a helyiségeket. Magyarfi Zsuzsa, a színház varrónője a fantasztikus memóriájával támogatta a kiállítást.

Horváth Dominika két különleges ruhát emelt ki a sok közül. Az egyik April De Angelis: Színházi bestiák című darabjából Mrs. Betteron ruhája, mely egy vasállványon állt és a színésznő, Csapó Virág belebújva játszotta karakterét, majd a darab végén képletesen felgyulladt a ruha. A tervezője Kovács Andrea volt. A másik Lehár Ferenc: Luxemburg Grófja című darabjából Angele, a primadonna ruhája volt, amelyben Sáfár Mónika lépett színpadra. A ruha egy igazi tervezői műalkotás Szakács Györgyi részéről, egyszerre tartalmazta a játékosság, kacérság és nőiesség elemeit tollakkal, virágokkal, tüllel és bársonnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában