filmkritika

2020.02.24. 14:26

Derült égből füstugrók

Nem ültünk nagy elvárásokkal a moziba. A Ne játssz a tűzzel című vígjáték első ránézésre nem tűnt ígéretesnek, de adtunk egy esélyt.

Koszorus Rita

Már az első jeleneteknél kiderült, hogy hatalmas hahotázások töltik majd meg a termet, amely majdnem teljesen megtelt egy szombat délutánon. A családi vígjátékból kiderült, hogy a tűzugrók léteznek és ők bizony igazi hősök. Mit hősök, szuperhősök, akik láttán az anyukák elfelejtik, hogy van férjük és a gyerekek elájulnak a bátorságuktól.

Na persze az is gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy hőseink nem átlagosak. A „depó” legénysége fura fickók gyülekezete. Ott van rögtön Jake, vagyis a Főnök, (John Cena) aki annyira kemény-legény, hogy még életében nem sírt. Aztán Torres (John Leguizamo), akinek annyira béna idézetei vannak, hogy az már szinte fáj.

Rogers (Keegan-Michael Key) folyton zsepivel tömi mindenki zsebét és a lehető legrosszabb pillanatokban bukkan fel változatos helyeken. A csapat legjobb arca pedig Fejsze, (Tyler Mane) aki morgással kommunikál és egy valódi fejszével mászkál. Ebbe az illusztris társaságba csöppen Brynn, Will és Zoe. A tűzugróknak a törvény értelmében vigyázniuk kell a gyerekekre, amíg nem jönnek értük a szüleik.

Ez persze a patent rendben tartott depó életét fenekestül felfordítja. Megsérül a Főnök verdája, habparti helyszíne lesz a garázs, spárgáznak a tűzugrók és teapartin, valamint szülinapi zsúron vesznek részt. Ezek az események persze nagy és gigantikus happy endhez vezetnek, ahogy az lenni szokott.

A film tulajdonképpen béna, de én személy szerint kedvelem Cenát. Ő a nagy, félelmetes pankrátor, aki ha mond egy poént a marcona kinézete teljesen abszurddá teszi a jelenetet. Egyszer meg lehet nézni, családi programnak elég jó.

Érdekes a tanulság is. Bármennyire is igyekszünk elkerülni a végzetünket, az megtalál. Lehet, hogy pont három rosszcsont személyében. Mert az ember sosem tudhatja, hogyan és mikor válik szülővé. Lehetünk bármennyire kemények és elszántak, hogy elérjük életünk célját, mit sem ér a siker család nélkül.

Cím: Ne játssz a tűzzel (Playing with fire)

Hossz: 96 perc

Rendező: Andy Fickman

Főszereplők: John Cena , Keegan-Michael Key, John Mane, John Leguizamo.

Játssza: Kultik Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában