előadások

2020.08.17. 11:30

Ha báb, ha nem, megtelik az amfiteátrum nyáron

Ha valaki úgy gondolná, hogy a nyári hétvégéken kiürül Kaposvár, akkor még biztosan nem járt a Bábszíntér környéken szombat délutánonként.

Andricz Gabriella

A színház szabadtéri játszóhelyén ugyanis, a platánfa árnyékában, az amfiteátrumban hétről hétre ingyenesen látogatható előadások várják nem csak a legkisebbeket.

– A közelben lakunk a harmadik osztályos kisfiammal, de még nem jártunk itt. Gondoltam, őt már nem érdekli a bábos mese. De amikor a múltkor eljöttünk, azóta mindig szeretne ismételni, és nekem is nagyon tetszenek a műsorok – mondta a negyven év körüli kaposvári édesanya.

A Bábszíntér mer kísérletezni, kockázatot vállalni mindamellett, hogy a jól bevált hagyományokat megtartja. A bemutatott szabadtéri előadásokban ugyanis a társművészetek is egymásra találtak, művészileg megformált bábok és igényesen kivitelezett látványvilág legtöbbször élőzenei kísérettel segíti a szórakozást. Mindettől a Simorag Tancirkusz, a Tintaló Társulás, Gulyás László vándormuzsikus és Méhes Csaba pantominművész előadásai a felnőttek számára is élvezetessé váltak, hisz a gyermekeket kísérő családok, anyukák, apukák és nagyszülők éppen olyan fontosak itt, mint a gyermekek. Természetesen a kisebbek még nem törődnek azzal, hogy például milyen a bábu külseje, nem zavarja őket az sem, hogy rögtönzött színpadon nemcsak a bábuk, hanem a bábjátékos is látszik. Nem korosztályfüggő a bábszínház, ezt mi sem bizonyítja, hogy a Bábszíntér felnőtteknek szóló előadást is kínált a nyáron, valamint egy mozgástréningre is hívta az érdeklődőket Góbi Rita táncos, koreográfusnak köszönhetően.

 

Odafigyelnek

Az ország legtávolabbi szegletéből, Kiskunhalasról, Kecskemétről, Debrecenből is érkeztek előadók a nyári szabadtéri alkalmakra vásári bábjátékosoktól kezdve a pantomimművészekig. Közel egyórás előadásukat még a legkisebbek is pisszenés nélkül figyelik, ha éppen nem a főhősnek szurkolnak hangosabban. Minden héten más jellegű a bemutatott darab. A klasszikus paravános előadásmód mellett a burleszk, a cirkuszi bemutatás is jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában