chicken police

2020.11.30. 09:00

Elnyerte a világ gamereinek tetszését a kaposvári fejlesztő játéka

Képregénye után videójátéka is elkészült a kaposvári Varga Bálint Bánknak.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

A nemzetközi piacon két hete jelent meg a Chicken Police.

Az Utolsó Előtti Huszár címmel jelent meg nyáron Varga Bálint Bánk képregénye. – Történelmi dráma és természetfeletti horror keveréke, melyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel – mesélte a kaposvári alkotó. A történet megalkotása során valós eseményeket és személyeket tanulmányoztak történész konzulensek segítségével. A történet egy paranormális ügyekkel foglalkozó titkos huszárszervezettel, a Fekete mentésekkel foglalkozik, köztük is főképp Csillagszeművel, aki egy különleges képességű és különösen forrófejű tagja a tizenkettesek, azaz a „boszorkányosok” csapatának. A képregény folytatódik és egy társasjátékot is készítenek belőle.

Fotó: Lang Róbert

Az őszi időszakban sem pihent sokat Varga Bálint Bánk. Létrehozott egy videófejlesztő vállalkozást, ahol csaknem húszan dolgoztak a Chicken Police videójátékon, amely már minden platformon elérhető. – A játékban több mint 30 egyedi karakterrel beszélhetünk, bizonyítékokat gyűjthetünk, és ezeket felhasználhatjuk Clawville leggyanúsabb lakói ellen – avatott be az alaptörténetbe. A játék teljesen szinkronizált és több mint 8 órányi beszélt hangot tartalmaz. Bálint megjegyezte: már gyerekként érdekelte az írás, versei, novellái jelentek meg, a tanulmányai után pedig grafikus dizájnerként és marketingesként is dolgozott. Emellett dupla kötetes regénnyel is büszkélkedhet. – A hobbim a hivatásommá vált, azt látom, hogy kezd beérni a munkám gyümölcse, ami nagyon jó érzés – mondta el Varga Bálint Bánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában