Willie kalandjai

2021.03.10. 11:00

Elvarázsolta Somogy a new yorki vloggert

Somogyvárról, Kaposvárról és Fonyódról jelentkezett a hétvégén egy népszerű new yorki videós. A Walking with Willie című videó blogban beszélt Szent Lászlóról, s Kaposváron lángost is kóstolt.

Góz Lilla

Öt évvel ezelőtt látogatott el először Magyarországra az amerikai Willie Gevertz. Először Budapesten járt, majd a fővárosba is költözött, ahol tanulja a magyar nyelvet és egy videósorozatot indított, amelyben bemutatja hazánk történelmi emlékhelyeit, turisztikai látványosságait. A népszerű, hétvégén Somogyba érkező videós Walking with Willie néven futó filmjeit több ezren követik.

– Rengeteg csodálatos helyről nem is tudnak a külföldiek, és főleg Budapest miatt érkeznek az országba, de megéri kimozdulni az ország kevésbé ismert tájaira – mondta el a vlogger. A hétvégén Somogy megyébe látogatott el. A friss videóban Kaposvárra látogatott el, ahol megtekintette a Kaposvár Arénát, miközben beavatta a nézőket a magyar történelem rejtelmeibe és megismertette őket Koppánnyal, az István a király rockoperával, de sajtos-tejfölös-fokhagymás lángost kóstolt, ami nagyon ízlett neki. Majd elutazott a somogyvári nemzeti emlékhelyre, ahol Szent Lászlóról, István királyról és Koppányról is rögtönzött történelem- órát tartott a romok között sétálva.

A fiatal férfi politológia­szakon végzett az egyetemen. Azt vallja, mi magyarok igazi túlélők vagyunk, az egyik kedvenc történelmi személyisége pedig nem más, mint IV. Béla. Somogyvár után a somogyvámosi Pusztatorony felé vette az irányt kísérőjével. A videó végeztével elárulta a nézőknek: teljesen elvarázsolta Somogy megye, s egy igazán különleges epizódot készíthetett. Kirándulását Fonyódon a Balaton-parton zárta némi magyar tepertővel és a Badacsonnyal a horizonton. A közösségi oldalon többen megköszönték neki, hogy ellátogatott Somogyba és bemutatta a különleges történelmi emlékhelyeket. Többen ajánlották, hogy a megye déli részét is nézze meg.

Willie elmondta, hogy szerinte a magyar a világon az egyik legnehezebb és legizgalmasabb nyelv. Már hosszú hónapok óta tanulja, és úgy érzi, hogy a magyarok nagyon értékelik, ha egy külföldi akár csak egy kicsit is beszéli a nyelvet. Ez persze őt is motiválja, hogy még többet tudjon.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában