forgatás

2021.03.19. 20:00

Kaposvár új arcát mutatja a helyieknek Bálint Dániel operatőr

A Kaposváron és környékén forgatott film operatőrének kameráján keresztül egy új perspektívából láthatjuk majd Kaposvárt.

Turbéki B.

Gyermekkorában művészek vették körül, amely színész édesapjának, Bálint Andrásnak köszönhető, mégsem érdekelte a színház. A pillanatok megörökítésének művészete viszont hamar magával ragadta Bálint Dániel operatőrt, aki most Kaposváron forgat a Csiky művészeivel.

– Sokat fotóztam, ám az csak később dőlt el, hogy egy életre a kamera mögé szeretnék állni. A filmeket mindig jobban szerettem, mint a színházat. Későn érő típus vagyok, húszéves koromban döntöttem el, hogy mi szeretnék lenni – mondta. – A nővérem motivált, aki a Színház– és Filmművészeti Főiskolán rendezőnek tanult. Elintézte, hogy bejárhassak az óráira és elvarázsolt, amit ott láttam. Szeretek a fényekkel játszani, érzéseket, hangulatokat megmutatni a segítségével. Szeretem a filmezésben, hogy sok szálat kell együtt mozgatni, és el kell érni, hogy legyen hangulati, érzelmi íve is a kalandnak.

Bálint Dániel kameráján keresztül a megye és a somogyi megyeszékhely közismert helyei, épületei köszönnek majd vissza a filmvásznon. – Kaposvár változatos: van olyan része, amelyik nagyon megőrizte egykori arculatát. A mi történetünkben a klasszikusabb, századfordulós épületei jelennek meg – mondta. – Mutatjuk a színházat, a főteret és a főutcát. A történet a nyolcvanas években játszódik, találtunk ennek a korszaknak megfelelő épületet is Kaposváron.

Sokat forgatunk a városon kívül, erdőkben, környező falvakban, például a bárdudvarnoki Kerekerdő Vendégházban – tette hozzá. – A Zselici Csillagpark igazán gyönyörű forgatási helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában