könyvmolyok

2021.06.02. 15:00

Megrohamozták az olvasók az újranyíló könyvtárakat

Újranyitottak a somogyi könyvtárak, ismét lehet könyvet kölcsönözni és szinte minden egyéb szolgáltatásuk elérhető már. Az olvasók már nagyon várták, hogy a bibliotéka új könyveit és napi-és folyóiratait elolvashassák, valamint több faluban csak itt tudnak internetezni és okmányokat kinyomtatni.

Góz Lilla

Amint a jogszabály lehetővé tette, azonnal kinyitották a könyvtárat Zselicszentpálon. – A koronavírus-járvány alatt egy hónapig be voltunk zárva, utána pedig az ablakon át adtam ki az olvasnivalót, majd karanténba tettem a visszahozott könyveket – mondta el Karácsony Emese könyvtáros. Az olvasók május negyedike óta tudnak hozzájuk bejönni védettségi igazolvánnyal. – Szeretnénk a nyáron a táborokat megtartani, mert nagy igény mutatkozik rá, a családok is szeretnék, ezért gőzerővel szervezzük a programokat. A könyvállomány is bővült az elmúlt hónapokban, tavasszal több tucatnyi újdonság érkezett hozzájuk. A legkelendőbbek a történelmi és ifjúsági kiadványok, de a karanténról szóló olvasmányokat is keresik.

Az önkormányzatokat törvény kötelezi a településen könyvtári szolgáltatások nyújtására. Somogyban a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár 228 somogyi kistelepüléssel van kapcsolatban. Schmidtné Bakó Tünde osztályvezető elmondta: Somogy a nagy településszámú megyék közé tartozik, 6 városi könyvtár is besegít a szállításban, dokumentumcserékben, leltárakban és az adminisztratív feladatokban. Egy-egy városhoz 14–38, a megyei könyvtárhoz 72 település tartozik. Évente 165–170 millió forint forrást kapnak a somogyi tagkönyvtárak, hogy biztosítani tudják szolgáltatásaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában