művészet

2021.10.19. 18:53

Fények adnak kisugárzást a pasztellképeknek

Harsányi Zsuzsanna festőművész, a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjának pasztell képeiből nyílt kiállítás az Együd Árpád Művelődési Központban kedden.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az eseményt a Kaposvári Center Lions Club szervezte. Az Élmények, érzések, hangulatok elnevezésű tárlat 27 alkotást tartalmaz. Harsányi Zsuzsanna kérdésünkre válaszolva elmondta, nagyon sokáig nem volt műterme, a szabadban alkotott, ezért olyan technikát választott, amellyel gyorsan tudott dolgozni.

A festőművész a kiállítás megnyitóján elmondta, képeinek a „főszereplője” a fény, ezért szinte csak akkor dolgozik, amikor süt a nap. Harsányi Zsuzsanna alkotásai élettel teli, pozitív kisugárzásúak, ami a művész életére is jellemző. A festő hozzátette, már 20 éve tagja a kecskeméti Lions Clubnak és igyekszik minél több embernek segíteni. A pasztell képeket november 13-ig lehet megtekinteni az Agóra második emeleti kiállítóterében.

Szívvel, lélekkel támogatnak másokat

Új tagokat avatott a Kaposvári Center Lions Club kedden este a Dorottya Hotelben. Liszovszki Ágnes a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének 4. Zóna elnöke elmondta, a club tavaly szeptemberben alakult meg. Kezdetekkor tizennégyen voltak, jelenleg viszont már tizenkilencen dolgoznak azért, hogy megkönnyítsék mások életét. Liszovszki Ágnes kiemelte, a clubnak bárki tagja lehet, ha szívvel és lélekkel támogat másokat. Hozzátette, az elmúlt egy évben nagyon sokaknak segítettek, a következő hetekben az időseket lepik meg szájhigiénés termékekkel és házi süteményekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában