dalnokok

2021.10.18. 09:03

Schenk Andrásné emlékére énekelt az öt dunántúli kórus

Öt kórus töltötte meg zenével szombat délután a kaposvári evangélikus templomot. Tizennegyedik alkalommal rendezte meg az Éneklő Pannónia kórustalálkozót a Zenekedvelők kórusa.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay P.

Az eseményen fellépett a Keszthelyi Helikon Kórus, a siklósi Tenkes Vegyeskar, a Szekszárdi Református Énekegyüttes, a Szigetvári Tinódi Vegyeskar is.

Felcsendültek például Bartók Béla keszthelyi gyűjtéséből származó népdalok, Csajkovszkij és Bárdos Lajos Tiszai dallamok című kórusművei. Az öt kórus közösen a találkozó végén Beethoven Isten dicsőségére című alkotást adta elő.

Fotó: Muzslay P.

Kerekesné Pytel Anna főszervező elmondta: 1987- ben kezdtek el szervezni felnőtt kórustalálkozókat. Ez idő alatt az országból sok-sok kórus volt a vendégük, többen azóta is visszajárnak Kaposvárra egy-egy közös éneklésre. – A kórustalálkozót azzal a céllal kezdtük el szervezni, hogy a régi dalos találkozók folytatásaként adjunk lehetőséget az amatőr kórusoknak találkozásra, szakmai tapasztalatszerzésre – mondta el Kerekesné Pytel Anna. Minden kórus színvonalas műsorral készült, amelyet a közönség vastapssal díjazott.

Kislány kora óta a színpadon

Ezúttal a találkozót egy kórustag, Schenk Andrásné emlékére szervezték meg, aki kislány korától 75 éves koráig énekelt, példát mutatott fiataloknak és időseknek egyaránt. A találkozó után a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskolában egy közös vacsorán vettek részt a kórustagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában