pillanatok a városból

2021.11.16. 17:06

Kaposvár ezer arcát mutatták be egy keddi fotókiállításon

A szervezők szerint előbb csordogálni, majd özönleni kezdtek a pályaművek az Ezerarcú Kaposvár fotókiállításra, melynek eredményhirdetését kedden tartották az S-Park üzletközpont melletti játszótéren.

K.G.

Összesen 77 alkotó 580 fotója érkezett, a fényképeket egy háromtagú zsűri bírálta el.

Ünnep, hogy a fotográfia eszközeivel minél többet beszélhetünk Kaposvárról, mondta a zsűri nevében Pintér Rómeó alpolgármester, aki saját bevallása szerint lelkes amatőrként maga is sok fotópályázaton indult, de eddig még nem nyert semmit.

Nagy öröm volt tapasztalni, hogy miként látják a kaposváriak önmagukat és a környezetüket, fogékonyak a szépségre és rátalálnak az értékekre, üzente köszöntőjében Károly Sándor Áron, a Rippl-Rónai Művészeti Intézet docense, aki szintén a zsűri tagja volt Bakcsi Árpád fotóssal együtt. A legkiválóbbnak ítélt 20 fényképet egy hónapon át láthatják az érdeklődők. A legtöbb fotós a természetet választotta témául, a Deseda és a Zselic vitte a prímet.

Schönhauer Andrea, az S-Parkot működtető SES Magyarország Kft. ügyvezetője adta át a díjakat. Természet kategóriában 3. helyezést ért el Kovács Tamás Szigony című képe. A második lett Talpas Richárd Ködbe veszve című alkotása, és az első helyezést Hollósi-Simon István Romantika című fotója érdemelte ki. Az épületek kategóriában 3. lett Szellő Gábor Madárfelhő című fotója, 2. Szalai Nikolett a Csiky Gergely Színház esti fénye című munkája, és az első díjat Arany Rudolf kapta Hídrészlet című kompozíciójával.

Az emberek kategóriában 3. helyet szerzett Csere Anita a Felhők ura című képével, második lett Hollósi-Simon István Emlékezve című alkotása, és az első díjat nyerte Szellő Gábor Film Noir című fotója. Szellő Gábor lapunknak elmondta: állandóan nála a fényképezőgép, így igyekszik felfedezni a város rejtett zugait. Egy éven át január elsejétől december 31-ig mindennap készített fényképet, és ez megtanította arra, hogy a téma az utcán hever.

Ezek is érdekelhetik