Kiállítás

2021.12.14. 13:35

A tehetséget jelezte ezúttal a csengőszó

A járvány miatt elmaradt tanév végi kiállítások után végre ismét megmutathatták alkotásaikat a kaposvári grafika és festészet szakos diákok, akiknek alkotásait az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében állították ki az Agórában hétfőn délután.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

Az elmúlt időszak Coviddal terhelt tanévei alatt elsajátított különböző technikák köszönnek vissza az alkotásokon. A kiállításmegnyitón elhangzott: jelenleg tíz felső tagozatos tanuló jár a képzőművészeti képzésre, amely a művészeti iskola 1996-os megalakulása után három évvel később alakult, s azóta folyamatos a képzés. – Minden tanévben volt csoportunk, és jövőre alsósoknak is szeretnénk indítani egy csoportot – mondta a kiállítás megnyitóján Deli Szidónia, az idén harmincéves intézmény igazgatója.

A fiatalok nyolcvan alkotását válogatták be a kiállításra. – A tehetségről szól itt minden, a festménysorozatok, a rendkívüli, már-már bravúros bátorsággal megalkotott egyedi tematikus alkotások és életörömtől sugárzó pillanatképek is – mondta Szabó Zoltán János művésztanár, aki a megnyitóra elhozta és megszólaltatta azt a csengőt, amellyel még nagyapja csengetett a régi szentestéken.

 

Friss látásmód a diákoktól

Fotó: Lang Róbert

Nyolcvan alkotást válogattak be a kiállításra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában