Díjátadó

2022.06.20. 19:55

Lezárult a beugrások évada a Csikyben

Szabó Nikolett a Csiky Gergely Színház művésze kapta meg a Komor István-gyűrűt a hétfői társulati ülésen. Az eseményen a Fogaskerék díjat is kiosztották, melyet Szalai Bernadett művészeti titkár vehetett át. Az ülésen a színház örökös tagjának Tóth Eleonórát választották meg és több más elismerést is kiosztottak.

Marosi Gábor

Fotó: Lang R.

Kaposvár Fándly Csabánál többször senki nem állt színpadra a 2021/2022-es évadban. A Csiky Gergely Színház művésze a 333 előadás közül, 187-ben szerepelt, hangzott el a társulati évadzáró ülésen. Fándly Csabát nem csak ezért tapsolták meg munkatársai. Azért is járt a dicséret, mert őt választották meg a legjobb férfi színésznek és a Korai menyegző című filmben nyújtott alakításáért nemzetközi díjat, a SEE FF Berlin legjobb színészének járó elismerést is átvehette.

Forrás: Lang R.

– Nagyon megható érzés átvenni ezeket a díjakat – hangsúlyozta Fándly Csaba. – Elfáradtam az éved végére. Úgy érzem, hogy igyekeztem mindig megfelelni, bár ez olykor nem sikerült. Remélem, hogy a játékom mennyisége nem ment a minőség rovására. Nagyon köszönöm a színház társulatának, hogy megajándékozott ennyi lehetőséggel, bizalommal és segítséggel, hogy ez megtörténhessen. Ez soha nem egy ember érdeme – fogalmazott a színművész. Fándly Csaba hozzátette, nem gondolta, hogy a Korai menyegző nemzetközileg ekkora sikert fut majd be, de örül annak, hogy az alkotás ennyire népszerű.

Forrás: Lang R.

A társulati évadzárón elhangzott, az idei évadban nyolc bemutatót volt a színházban, ezeket csaknem 77 ezren látták. A művészek 832 és fél óra játékidővel szórakoztatták a közönséget. Rekordszámban, összesen 23 alkalommal kellett beugrani egy-egy előadásba más-más szereplőnek, a legtöbbször Kalmár Tamás játéka mentette meg a darabokat. Az eseményen Szita Károly Kaposvár polgármestere köszönetet mondott a társulatnak a sikeres évadért, majd elköszönt Olt Tamás művészeti vezetőtől, aki augusztustól a budapesti Karinthy Színház igazgatója lesz. A polgármester kiemelte, nagyon hálás Olt Tamásnak azért, hogy Kaposvárt „bevitte” a filmes köztudatba is. A Csiky-társulata augusztus 22-én tartja majd az évadnyitó ülését. 

Otthonra lelt Kaposváron a távozó vezető 

Fülöp Péter a Csiky Gergely Színház igazgatója az évadzárón elmondta, úgy határozott, hogy július elsejével a helyettes-államtitkári tevékenységével felhagy és csak kaposvári színház igazgatóként folytatja azt a munkát, amit eddig is végzett. Hangsúlyozta, politikai munkásságában sikerült elérni, hogy a kultúrában dolgozóknak emelkedjen a bére. A fizetéseket 20 százalékkal tudták megemelni – tette hozzá. Olt Tamás művészeti vezető évadértékelőjében kiemelte, feszített tempóban, szinte pihenőnap nélkül teljesítették az idei évadot. Kiemelte, hálás azért, hogy Kaposváron otthont adott neki és köszönettel tartozik Mészáros Tibornak azért, hogy átveszi a munkakörét és megőrzi a „családot”. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában