Kiállítás

2023.05.30. 18:42

Lelkileg erősít az egyházmegyei tárlat

Kis idő – 30 éves a Kaposvári Egyházmegye címmel nyílt fotókiállítás kedden a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

 A tárlaton nyolc alkotó, köztük a Somogy Hírlap munkatársainak 55 képét lehet megtekinteni. Hegedüs György, Kling Márk, Lambert Attila, Kovács Tibor, Lang Róbert, Nyéky Kálmán, Szörényi Jánosné, valamint a Kaposvári Karitász fényképei az elmúlt három évtized legfontosabb és legjelentősebb pillanatait tárják a közönség elé. 
Az eseményen elhangzott, az alkotások az egész egyházmegye működését próbálják bemutatni és a kaposvári helyszínek mellett a vidéki településekre is „elrepíti” a látogatókat. A tárlaton a vörsi betlehem és az andocsi bazilika is helyet kapott. A kiállítás két fő képe – melyeket középen helyeztek el – Krisztus teste és vére, vagyis az ostya és bor. Neszményi Zsolt főispán az eseményen elmondta, a hivatal dolgozóit lelkileg is megerősíti a tárlat, amely július 6-ig látható.

 

A Szentlélek munkája is megjelenik a képeken 

Varga László megyéspüspök a kiállítás megnyitón elmondta, a többi egyházmegyéhez képest a kaposvári még csecsemőkorban van, de az elmúlt harminc év alatt is sok olyan történt, amit érdemes megmutatni. – Ezek a képek megpróbálják megmutatni azokat a pillanatokat, amelyek az elmúlt három évtizedben jelentősnek számítanak – hangsúlyozta Varga László. – Ami azonban igazán lényeges, a Szentlélek munkája, az nem látszik a képeken, de mégis megjelenik az emberekben, a találkozásokban és az eseményekben. Miközben hálát adok a regisztrálható, statisztikailag mérhető eredményekért és eseményekért, hála telt szívvel ünneplem a Szentlélek munkáját. Aki láthatatlan és mégis működteti az egész egyházmegyét – mondta el lapunknak a Kaposvári Egyházmegye püspöke. Varga László hozzátette, kedvenc képei azok, melyek a szentmisét és az eucharisztiát mutatják be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában