Ünneplő hagyományápolók

2023.05.21. 10:56

Még a vendégek is ropták a harmincadik születésnapon

A Misina Táncegyüttes, a Somogy Táncegyüttes, a Kék Balaton Nyugdíjas Egyesület, és a Mesztegnyői Honi Hagyományőrzők vendégként színesítették a Lelle Néptánc Egyesület jubileumi műsorát. A harminc éves Lelle tánccsoportból több mint hetven régi és jelenlegi tag vett részt az eseményen, akik megdobogtatták a balatonlellei rendezvénypark színpadját és a régi tagok szívét.

Turbéki Bernadett

Fotó: N.L.

- Jelenleg hatvan tagunk van, akik közül sokan a környező településekről járnak táncolni. Több régi tagunk is jelezte, hogy szívesen táncolnának újra velünk. A műsorban felelevenítettünk néhány régi koreográfiát. Dolbert Ferenc, az egyesület alapítójának emlékére egy somogyi sámlis táncot vettünk elő a repertoárból, amelyet egykor ő koreografált, valamint egy karádi botos táncot, ami szintén a nevéhez fűződik – mondta Bogdánné Nagy Edit, a születésnapos tánccsoport művészeti vezetője. Bodrogközi, felcsíki, mezőföldi, moldvai, szatmári, és kalocsai táncokkal színesítették a műsort. 

A kalocsai táncban az összes táncos hölgy egyszerre lépett színpadra, összesen harminchárman. A fellépők között a két és fél évestől a negyven felettiekig minden korosztály megmutatta magát, közöttük a lelleiek 40 fős utánpótlás csoportja is. A rendezvényt az együttes harminc évét felölelő fotókiállítás is színesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában