Fotók és videó!

2023.06.21. 17:15

Népdaltanulás után vívtak is egymással a szennai táborlakók

Vívtak, métáztak, népdalokat tanultak citerakísérettel. Negyven gyermek táborozik a szennai skanzenben. A Zselic Alapfokú Művészeti Iskola olyan élménytábort szervezett tanulóiknak, amely középpontjában a magyar kultúra áll.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A miki egerek és a mardekárosok csapata feszült egymásnak a Szennai Skanzenben. Védősisakban csatáztak egymással. Szablyát használtak, de a vívást is tanulták. 

– Délelőtt az erdőben sétáltunk, délután csatáztunk, nekem a legjobban az íjászat tetszett – mondta Lukács Levente, aki Kaposfőről érkezett a szennai táborba. A testnevelési egyetem két hallgatója izgalmas sportfeladatokat szervezett a gyerekeknek. Tőlük nem messze Horváth Tibor, a Zselic Művészeti Iskola táncpedagógusa futómétát tanított a táborozóknak. A kiskorpádi Papp Jázmin beavatott minket a szabályokba, hogy mit kell tennie az ütőnek, a futónak a játék során. 


– Nekem a vívás tetszett a legjobban eddig – tette hozzá a tanuló. Pihenőként Horváth Tibor és Sándor Tímea népdalokat tanított a gyerekeknek citerakíséret mellett.

Negyven gyermek táborozik hétfőtől péntekig a szennai skanzenben. 
– Régi hagyományt élesztettünk újra, szerettünk volna a művészeti iskolás gyerekeknek tábort szervezni és sikeresen pályázott a Zselic Tehetséggondozó Közalapítványunk, ennek köszönhetően huszonkét hátrányos helyzetű gyermek ingyenesen táborozhat – emelte ki Varjas Tamás, a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Hozzátette: minden telephelyükről érkeztek gyerekek, akiknek programokat szerveznek, valamint háromszori étkezést is biztosítanak.

– Szerdán erdei túrán vettek részt, csütörtökön a Petörke-tónál lesz fürdés, pénteken délutánra műsorral készülünk a szülőknek – sorolta Varjas Tamás. Megjegyezte: az volt a céljuk, hogy élvezetes kikapcsolódást nyújtsanak a gyerekeknek öt napon át.

Közösségépítés a magyar kultúra mentén 

– A magyar kultúra köré szerveztük a tábort, először botos játékokkal kezdtünk, majd a csapatok védőfelszerelésben a szablyával csatáztak, vívtak – mondta el Németh Henrik, a tábor vezetője. Hozzátette: ezekkel a feladatokkal a gyerekek koncentráció képességét tudják fejleszteni.  Megjegyezte: a következő években azt is tervezik, hogy bentlakásos tábort szerveznek a művészeti iskolás tanulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában